AFECTIUNI DERMATOLOGICE, PSORIAZIS, LUPUS, ECZEME, DERMATITA SEBOREICA
Pielea reprezinta invelisul de protectie al structurilor interne impotriva factorilor externi. Pielea este formata din epiderm la exterior, dermul intermediar si hipodermul in interior. Epidermul nu are vase de sange, hranindu-se prin imbibitie din straturile inferioare lui.
Functiile pielii:
- functia de protectie (mecanica, chimica, biologica, termica, electrica, impotriva pierderii de lichide si electroliti, impotriva radiatiilor)
- functia de termoreglare (mentine constanta temperatura corpului indiferent de temperaturile de afara)
- functia senzoriala (receptioneaza si transmite influxuri nervoase spre centrii din maduva si baza creierului - senzatiile de cald, frig, dureroasesi tactile).
- functia metabolica (pielea metabolizeaza substantele straine, toxice sau medicamentoase prin reactii de oxidare, reducere, hidroliza si conjugare, elimina produsii finali de degradare - uree si creatinin)
Toate functiile pielii sunt controlate de glanda tiroida. Eliminarea fortata a toxinelor prin hipoderm poate provoca afectiuni precum artrita, pericardita, nevrita,, encefalita, meningita.
VITILIGO:
Vitiligo este o afectiune care duce la aparitia de pete albe pe suprafata pielii, provocate de distrugerea sau slabirea melanocitelor (celule pigmentare, responsabile de culoarea pielii), iar rezultatul direct este pierderea sau oprirea producerii pigmentului. Vitiligo afecteaza doar culoarea pielii, textura si celelalte calitati ramanand normale. Vitiligo afecteaza 1% - 2% din populatie si apare in general inaintea varstei de 20 ani (la 50% din persoanele afectate). Persoanele afectate de vitiligo prezinta un risc crescut de cancer de piele, deoarece zonele depigmentate nu sunt protejate impotriva razelor solare.
Tipuri de vitiligo:
- vitiligo focal - depigmentarea este limitata la o singura portiune a pielii;
- vitiligo segmentar - localizat unilateral pe fata, cat si pe jumatatea superioara a trunchiului, bratelor si picioarelor. In general, aceasta forma a afectiunii nu evolueaza
- vitiligo generalizat - se caracterizeaza prin prezenta petelor, mai mult sau mai putin simetrice pe zonele de frictiune sau de presiuni repetate.Boala evolueaza in timp.
Manifestari:
-aparitia pe piele a unor pete albe cu contur bine definit
Depigmentarea se produce in special:
-pe organele genitale
-la nivelul axilelor
-pe zonele expuse la soare: maini, picioare, fata si buze
-pe zonele supuse frictiunii (genunchi)
Factori de risc
- bolile autoimune - hipotiroidie sau hipertiroidie (in forma lor autoimuna)
- boala Addison
- anemia pernicioasa sau diabetul de tip 1
- antecedentele familiale de vitiligo
- loviturile, taieturile, arsurile solare sau contactul cu unele produse chimice (fenoli utilizati in fotografie sau in vopselele pentru par)
-socul emotional sau stresul puternic
In unele cazuri, se intampla ca vitiligo sa fie asociat cu alte boli, precum afectiuni tiroidiene (observate in 30% din cazuri), boli ce antreneaza o insuficienta suprarenala (insuficienta a secretiei glandelor suprarenale), boala lui Biermer (anemia pernicioasa, determinata de o carenta in vitamina B12) sau pelada (boala a pielii caracterizata prin caderea parului pe anumite portiuni).
PSORIAZISUL
Psoriazisul reprezinta o boala de piele care afecteaza ciclul de viata al celulelor. In mod normal, unei celule nou formate ii trebuie aproximativ o luna pentru a ajunge din stratul cel mai profund al pielii, unde s-a format, in stratul cel mai superficial, unde moare si se descuameaza. In psoriazis tot acest ciclu dureaza doar o zi. Ca urmare, celulele se divid rapid, formand cruste sidefii usturatoare si zone rosii si uscate care uneori sunt dureroase. Psoriazisul este o boala cronica, care persista vreme indelungata. Perioadele in care simptomele se imbunatatesc pot alterna cu perioade in care situatia se inrautateste. Psoriazisul se clasifica in psoriazis vulgar si psoriazis exudativ (eritrodermic, pustulos, artropatic).
Simptome:
- arii cutanate usor tumefiate, cu margini rosii si acoperite cu cruste (scuame) mari, de culoare alba sau alb-argintii.
- tegumentul afectat se fisureaza si zonele respective devin dureroase. Uneori pot aparea pruritul (mancarimi) sau dureri articulare.
Factori de risc:
- artrita reumatoida
- injuriile (traumatismele) locale
- infectiile (virale si bacteriene) in orice zona a corpului
- factorii genetici
- istoricul familial de psoriazis
- stresul
- expunerea repetata la temperaturi reci
LUPUSUL
Lupusul este o boala inflamatorie cronica si poate afecta articulatiile, pielea, rinichii, celulele sanguine, inima si plamanii. Cele mai predispuse sunt femeile. Din motive neelucidate, lupusul apare cand sistemul imunitar ataca tesuturile propriului corp si propriile organe.
Exista trei tipuri principale de lupus:
- lupus eritematos sistemic (LES)
- lupus eritematos discoid
- lupus provocat de medicamente.
Simptome:
-eruptia
- artrita
-sensibilitatea la lumina soarelui ( fotosensibilitatea )
-oboseala
-febra
-sindromul Raynaud. In aceasta boala, degetele, calcaiele, nasul si urechile devin palide si amortesc cand sunt expuse la temperaturi scazute
-inflamatia
- probleme digestive (includ durerea abdominala, pierderea in greutate, greata si voma)
-pierderea parului.
- depresia
ECZEMA
Eczema reprezinta un grup de afectiuni care se manifesta prin inflamatia pielii, insotita de eritem, microvezicule, scoame si de prurit. Intrucat este expusa constant factorilor de mediu, pielea poate fi afectata de numeroase boli, una dintre cea mai raspandita fiind eczema. Aceasta poate aparea in primii ani de viata, putand fi observata si in randul sugarilor. Eczema este cea mai frecventa boala de piele, aproximativ 20% din populatia globului suferind de aceasta problema.
Tipuri:
- Eczema alergica de contact sau dermita de contact intervine cu ocazia contactelor repetate cu o substanta alergica (nichel, cauciuc, detergenti, unele substante medicamentoase etc.).
- Eczema atopica sau eczema constitutionala este foarte frecventa la sugar. Simptomele si puseele sunt declansate, in principal, de catre pneumalergene (praf de casa, animale microscopice ca acarienii, polenuri) sau de catre alte alergene prezente in unele alimente: lapte, oua, soia etc.
- Eczema prin sensibilizare interna este cauzata de prezenta unui focar infectios care declanseaza un fel de alergie cu manifestari la nivelul pielii.
Simptome:
Eczema acuta se manifesta:
-aparitia de placi de un rosu aprins prost delimitate, pruriginoase
-apar vezicule (basici minuscule) care in continuare se rup, provocand o scurgere
- formarea de cruste mai mult sau mai putin groase, care cad dupa una-doua saptamani si lasa cicatrice de culoare roz
Eczemele cronice:
- formele uscate, care se traduc prin placarde rosii si cu cruste, prost delimitate, cu o descuamare cand fina, cand in lambouri mari
-formele lichenifiate, care se caracterizeaza prin plaje de piele groasa si de culoare violet-purpuriu, parcurse de santuri cu desen cu romburi
- formele dishidrozice, care se traduc prin aparitia de vezicule pe fetele laterale ale degetelor; acestea pot sa se rupa si sa formeze cruste sau fisuri, in particular pe palme si pe suprafete le plantare.
Factorii de risc:
- antecedentele familiale de alergii (astm alergic, rinita alergica, alergii alimentare)
- viata intr-un climat uscat sau in zonele urbane
Factorii care pot agrava eczema:
- iritatiile provocate de contactul cu pielea (lana sau fibrele sintetice, sapunul si detergentii, parfumurile, produsele cosmetice, nisipul, fumul de tigara, etc.)
- alergenii alimentari, sau cei care provin din plante, animale, aer
- infectiile pielii, in special cele cu ciuperci - piciorul atletului
- factorii emotionali - anxietatea, stresul
DERMATITA SEBOREICA
Este o forma de dermatita care prezinta leziuni tegumetare eritematoase sau de culoare galbuie, care sunt localizate la nivelul pielii bogate in glande sebacee (scalpul, pielea regiunii genitale, axila, regiunea submamara sau pielea fetei). Dermatita seboreica este cauzata de o secretie excesiva a glandelor seboreice cu blocarea canalelor excretoare si acumularea subtegumentara de sebum. Matreata si scuamele sunt, ambele, forme ale dermatitei seboreice. Nu este contagioasa
Simptome:
Una dintre caracteristicile dermatitei seboreice este matreata, caracterizata prin descuamarea pielii scalpului, insotita uneori de mancarimi. Numerosi pacienti cred ca aparitia acestor scuame fine, albe este uscarea pielii si utilizeaza mai rar samponul, ceea ce favorizeaza acumularea scuamelor. Inflamatia care urmeaza agraveaza simptomele.
Factori de risc:
- spalarea rara cu sampon
- pielea grasa
- stresul
- temperatura excesiv de calda si umeda sau temperatura rece si uscata
- alte afectiuni cutanate, precum acneea rozacee, acneea vulgara sau psoriazisul
- obezitatea
- boala Parkinson
- lotiuni care usuca pielea si care contin alcool
Cauze naturale. Pe parcursul a multor milioane de ani, organismul nostru s-a obisnuit cu aer proaspat, alimente naturale si miscare zilnica regulata. In ultima perioada, stilul nostru de viata s-a schimbat in mod drastic. Ocupatiile actuale sedentare si stationare, utilizarea mijloacelor de transport, mediul poluant, consumul substantelor nocive, radiatiile electrice, ultravioletele si altele, dauneaza mult vitalitatii si starii noastre de sanatate. Deoarece Pamantul nu mai este cel de odinioara si stilul nostru de viata nu mai este natural. In ultimii 100 de ani poluarea mediului a crescut de mai multe sute de ori, ceea ce influenteaza direct starea sanatatii noastre. Elementele esentiale ale organismului nostru sunt substante minerale si oligolelemente. Poluarea solului, apei si aerului a daunat atat de mult compozitiei substantelor minerale, incat in zilele noastre nu se mai regasesc in natura la fel cum erau in urma cu un secol.
Tratament naturist
Astazi in lume exista deja numeroase suplimente nutritive exceptionale. Pe parcursul utilizarii produselor de calitate, sute de mii de oameni relateaza despre ameliorarea bolilor sau despre vindecari spectaculoase.
Produse recomandate ca adjuvant in tratamentul afectiunilor dermatologice:
Olimpiq StemXCell 50% sau Olimpiq StemXCell 175% - 1+1 capsule pe zi
Flavin 7 Sirop - 15 ml pe zi, inainte de masa
Crema Medicannabis B+P - 2-3 aplicari pe zi
Germeni de floarea soarelui - 3 capsule pe zi
Germeni de morcovi - 3 capsule pe zi
PVG Ganoderma Lucidum - 1-2 capsule pe zi
Aloe Vera - 1-2 capsule pe zi
Beta Caroten - 1 capsula pe zi
Vitamina B6 - 1 capsula pe zi
Zinc - 1 capsula pe zi
Crema Crystal - 3 aplicari pe zi
Crema cu Beta Caroten - 1 aplicare pe zi
Crema cu vitamina F - 1 aplicare pe zi
Olimpiq Jubileum SXC 250% 120/120Olimpiq Jubileum SXC 250% 120/120- Remediu natural de multiplicare si protejare a celulelor stem din
...
Mai multe detalii ...
Olimpiq SXC CC Jubileum 250% 60/30 capsule
Intr-o ora putem avea cu 250% mai multe celule stem in organism
...
Mai multe detalii ...
Olimpiq Jubileum SXC 200% - 60/60 capsuleOlimpiq Jubileum SXC 200% - 30/30 capsule - administrare 1 lun
...
Mai multe detalii ...
Olimpiq SXC Jubileum 200% 30/30 cpsPachet Olimpiq SXC Jubileum 200% 30/30 cps - administrare 1 lunaPachet Olimpiq SXC Jubileum 20
...
Mai multe detalii ...
PVG Ganoderma Lucidum100 capsulePVG Ganoderma Lucidum, una dintre cele mai cunoscute si eficiente
...
Mai multe detalii ...
Aloe100 capsuleAloe Vera- elixirul vietii sau regina plantelor medic
...
Mai multe detalii ...
ACEST PRODUS NU MAI FACE PARTE DIN OFERTA VITA CRYSTAL
Digestia necorespunzătoare, funcţionarea deficitară a ficatului, acumularea
...
Mai multe detalii ...
Efectele sale de infrumusetare corporala au fost cunoscute inca din antichitate. Efectul principal al acestui produs - mentinerea sanatatii epidermei - se datoreaza continutului ridicat in uleiuri, vitamine si sa
...
Mai multe detalii ...
Germeni de Floarea Soarelui100 capsule250 capsuleFloar
...
Mai multe detalii ...
Vitamina B660 capsuleVitamina B6 este o vitamina hidrosol
...
Mai multe detalii ...
Zinc60 capsuleZincul este un oligoelement esential si indispensabil organismului nostr
...
Mai multe detalii ...
Crema Crystal 25 ml
Este imbinarea medicinii populare cu rezultatele celor mai recente cercetari in domeniu. Cristalele vegetale, precum si efectele
...
Mai multe detalii ...
Micro-nutrienţi, macro-ajutor pentru tegumente. Beta-carotenul este cel mai cunoscut din gama carotenelor, un antioxidant eficace, provitamină a vitaminei A.
Este
...
Mai multe detalii ...
Conţine acizi graşi polinesaturaţi cu rol nutritiv şi protector asupra tegumentelor. Vitamina F este compusă din acizi graşi esenţiali care se întâlnesc în princ
...
Mai multe detalii ...