flavin-7

Cosul meu (0 produse - 0 RON)  
Daca va place acest site votati-ne pe google.

ANEMIE

Anemiile se caracterizeaza prin scaderea hemoglobinei sau a numarului de hematii sub valori normale (4,5 milioane eritrocite cu 90% hemoglo bina, la barbati si 4 milioane eritrocite cu 80% hemoglobina, la femei). Principala consecinta a anemiei o constituie scaderea concentratiei de oxigen in sange. Eritrocitele reprezinta celule sanguine produse de maduva osoasa hematogena, cu rol in transportul oxigenului la toate celulele organismului. Au o durata de viata de circa 120 zile, iar atunci cand sunt distruse, fierul continut in ele este readus la maduva osoasa, unde va fi folosit pentru crearea de noi hematii. Anemia se dezvolta cand exista un deficit de fier, spre exemplu hemoragii masive sau cand dintr-un anumit motiv rata de producere a hematiilor scade sau creste ritmul lor de distructie.

Cauze: carenta de fier din alimentatie, menstruatiile abundente, anumite medicamente, sarcina. 

Principalele tipuri de anemie sunt:

1. Anemia prin deficit de acid folic este rara.

Cauze: consumul exagerat de alcool (alcoolul interfera cu metabolismul si absorbtia acidului folic); malabsorbtia intestinala este o cauza frecventa a deficitului de acid folic, tratamentul anticonvulsivant de lunga durata, contraceptiv oral, sarcina, dializa pe termen lung.

Simptome:  paloarea, limba rosie si lucioasa, stomatita dureroasa, uneori cu ulceratii, faringita si esofagita determina o disfagie penibila.

2. Anemia prin deficit de vitamina B12 - reprezinta o afectiune hematologica care apare in momentul in care nu exista suficienta vitamina in corp. Vitamina B12 ajuta la sinteza de globule rosii. Eritrocitele transporta in corp oxigenul la celule si indeparteaza reziduurile. Fara o cantitate corespunzatoare de vitamina B12, organismul nu va sintetiza suficiente eritrocite si astfel celulelor nu li se va furniza oxigenul necesar. Anemia prin deficit de vitamina B12 apare de obicei cand organismul nu poate absoarbe aceasta vitamina din alimente.

Cauze: Anemia prin deficit de vitamina B12 apare de obicei cand organismul nu poate absoarbe aceasta vitamina din alimente. Aceasta se poate intampla daca este prezenta anemia pernicioasa care distruge celulele de la nivelul stomacului si sunt responsabile de absorbtia vitaminei B12:

- sunt prezente afectiuni digestive, ca si sprue, infectii bacteriene si parazitare ale intestinului subtire

- pacientul a suferit o interventie chirurgicala pentru indepartarea unei portiuni a stomacului sau a ultimului segment al intestinului subtire (ileon)

- consum cronic de medicamente pentru stomac si pentru ulcer, 

- persoanele vegetariene, varstnici care nu au o alimentatie variata si de persoanele cu alcoolism cronic.

Simptome: stare generala alterata, oboseala, fotofobie, diaree sau constipatie, aspect palid, sensibilitate dureroasa, roseata sau sangerare la nivelul limbii, tulburari de echilibru si coordonare, pierderea gustului si apetitului alimentar cu scadere in greutate, tahicardie sau dureri precordiale, expir diminuat, neglijenta, depresie, diminuarea sensibilitatii vibratile, tinitus (tiuituri in urechi), dementa, declin al statusului mental care devine suficient de grava ca sa interfere cu activitatea zilnica.

3) Anemia feripriva (prin carenta de fier) - forma cea mai raspandita si este determinata din lipsa de fier - componentul esential al hemoglobinei.

Cauze: dieta necorespunzatoare (necesarul de fier este de 10-20 mg, se absorb 10% cam 1-2 mg), absorbtia deficitara (rara cand exista rezectie gastrica, malabsorbtie), sangerarile de cauze gastrointestinale (hemoroizi, gastrite, ulcere) sau genitale (sangerari menstruale abundente).

 Simptome: unghii fragile, parul care cade din ce in ce mai des, rezistenta scazuta la efort, ameteala, transpiratia abundenta, paloarea pielii vizibila in special la nivelul fetei si al palmelor

4) Anemia din ciroza hepatica. Bolnavii cu ciroza hepatica au frecvent anemie.

Cauze:

- Distrugerea globulelor rosii in splina marita (mecanism obisnuit in ciroza, care uneori poate impune scoaterea splinei)

- Pierderi de sange datorita unor leziuni pe stomac sau duoden, sau hemoroizi, frecvente la cirotici

- Distrugerea globulelor rosii datorita virusurilor sau alcoolului

- Ruptura de varice esofagiene (cu eliminare de de sanga prin varsatura=hematemeza) sau scaun (melena = scaun negru, moale si lucios)

- Scaderea producerii globulelor rosii in maduva osoasa datorita lipsei stimularii acesteia prin eritropoietina

- Lipsa de producere a globulelor rosii datorita lipsei unor substante (vitamina B12, acid folic, fier, etc) mai ales la alcoolici


Diagnostic:

Istoricul medical personal si familial poate determina prezenta unui anumit tip de anemie. Pentru a confirma diagnosticul se folosesc teste de sange care masoara procentul de hematii sau cantitatea de hemoglobina, si determina care forma de anemie este responsabila pentru simptomele pacientului. De asemenea, pot fi efectuate radiografii si examinari ale maduvei osoase, pentru a identifica sursa unei hemoragii.

Tratament: Majoritatea oamenilor pot preveni apariţia deficienţei acidului folic prin păstrarea unei alimentaţii echilibrate, prin limitarea consumului de alcool sau prin luarea de suplimente in timpul sarcinii. Totodată fumatul "neutralizeaza" vitaminele, astfel se recomanda renuntarea la acesta.

Cauze naturale. Pe parcursul a multor milioane de ani, organismul nostru s-a obisnuit cu aer proaspat, alimente naturale si miscare zilnica regulata. In ultima perioada, stilul nostru de viata s-a schimbat in mod drastic. Ocupatiile actuale sedentare si stationare, utilizarea mijloacelor de transport, mediul poluant, consumul substantelor nocive, radiatiile electrice, ultravioletele si altele, dauneaza mult vitalitatii si starii noastre de sanatate. Deoarece Pamantul nu mai este cel de odinioara si stilul nostru de viata nu mai este natural. In ultimii 100 de ani poluarea mediului a crescut de mai multe sute de ori, ceea ce influenteaza direct starea sanatatii noastre. Elementele esentiale ale organismului nostru sunt substante minerale si oligolelemente. Poluarea solului, apei si aerului a daunat atat de mult compozitiei substantelor minerale, incat in zilele noastre nu se mai regasesc in natura la fel cum erau in urma cu un secol.

Tratament naturist

Astazi in lume exista deja numeroase suplimente nutritive exceptionale. Pe parcursul utilizarii produselor de calitate, sute de mii de oameni relateaza despre ameliorarea bolilor sau despre vindecari spectaculoase.

Produse recomandate ca adjuvant in tratamentul anemiei:

Olimpiq StemXCell 50% sau Olimpiq StemXCell 175% - 1+1 capsule pe zi

Flavin 7 Sirop - 20 ml pe zi in 2 prize, inainte de masa

Amino Lizin - 1-2 capsule pe zi, inainte de masa

Germeni de grau - 3 capsule pe zi

Fier - 1 capsula pe zi

Magneziu - 1 capsula pe zi

Rodie - 3 capsule pe zi

 Puncte Bonus: 35
219 Ron

Buc


Olimpiq Jubileum SXC 250% 120/120
Transport Gratuit

Olimpiq Jubileum SXC 250% 120/120Olimpiq Jubileum SXC 250% 120/120- Remediu natural de multiplicare si protejare a celulelor stem din ...
Mai multe detalii ...

Puncte Bonus: 146
869  695 Ron

Buc


Olimpiq SXC CC Jubileum 250%
Transport Gratuit

Olimpiq SXC CC Jubileum 250% 60/30 capsule  Intr-o ora putem avea cu 250% mai multe celule stem in organism ...
Mai multe detalii ...

Puncte Bonus: 102
594  475 Ron

Buc


Olimpiq Jubileum SXC 200% - 60/60 cps

Olimpiq Jubileum SXC 200% - 60/60 capsuleOlimpiq Jubileum SXC 200% - 30/30 capsule - administrare 1 lun ...
Mai multe detalii ...

Puncte Bonus: 82
494  395 Ron

Buc


Olimpiq SXC Jubileum 200% 30/30 cps

Olimpiq SXC Jubileum 200% 30/30 cpsPachet Olimpiq SXC Jubileum 200% 30/30 cps - administrare 1 lunaPachet Olimpiq SXC Jubileum 20 ...
Mai multe detalii ...

Puncte Bonus: 44
269  215 Ron

Buc


Amino Lizin 250 capsule

Lizina este unul dintre aminoacizii esentiali care compun proteinele noastre. La copii este nelipsit in dezvoltare, la adulti este deosebit de folositor pentru vindecarea, regenerarea ranilor si operatiilor. In lips ...
Mai multe detalii ...

Puncte Bonus: 44
268  214 Ron

Buc


Amino Lizin 100 capsule

Amino Lizin100 capsuleUnul dintre aminoacizii esentiali care ajuta la comp ...
Mai multe detalii ...

Puncte Bonus: 19
117 Ron

Buc


Germeni de Grau 250 capsule

Germenii de grau au fost utilizati inca din Egiptul antic, respectiv in medicina populara pentru efectele sale roborante, fortificante si depurative. Produsul contine pulbere liofilizata obtinuta printr-o t ...
Mai multe detalii ...

Puncte Bonus: 17
104 Ron

Buc


Germeni de Grau 100 capsule

Germeni de Grau100 capsule250 capsuleBeneficiile consumului de ...
Mai multe detalii ...

Puncte Bonus: 9
51 Ron

Buc


Fier 60 capsule

Fier60 capsuleFierul este u ...
Mai multe detalii ...

Puncte Bonus: 3.7
46 Ron

Buc


Magneziu 60 capsule

Magneziu60 capsuleMagneziu indeplineste un rol vital in buna functionare a organsimului nostru dar si in ...
Mai multe detalii ...

Puncte Bonus: 6
51 Ron

Buc


Rodie 100 capsule

Rodie 100 capsule250 capsuleRodia (punica granatum) are un puternic efect antioxidant si ...
Mai multe detalii ...

Puncte Bonus: 20
120 Ron

Buc


Rodie 250 capsule

Rodia (punica granatum) timp de milenii a fost respectata din punct de vedere spiritual si sanitar, atat in Asia cat si in Orientul apropiat. A fost considerata din antichitate un intaritor trup ...
Mai multe detalii ...

Puncte Bonus: 41.6
241 Ron

Buc


Agaricus Blazei Murill 30 capsule

Agaricus Blazei Murill30 capsuleCunoscuta sub denumirea de Ciuperca lui Du ...
Mai multe detalii ...

Puncte Bonus: 8.6
50 Ron

Buc

1promo flavin 7