BRONSITA, ASTM, CANCER PULMONAR, PNEUMONIE, BRONHOPNEUMONIE
Aparatul respirator este un lant complex de organe a caror functie asigura patrunderea aerului in plamani, extragerea oxigenului cu trecerea lui in sange (ajungand pe aceasta cale la toate celulele din corp) si eliminarea la exterior a "gazelor arse", adica a bioxidului de carbon (CO2). Aparatul respirator este alcatuit din totalitatea organelor care asigura mecanismul respiratiei: al ventilatiei pulmonare, ca si al schimburilor de gaze de la nivelul alveolelor pulmonare - hematoza. Acestea sunt: caile respiratorii superioare (cavitatile nazale si faringele), cele inferioare (laringele, trahee si bronhii) si plamanii, ca organe principale ale actului respirator.
In componenta acestui aparat se regasesc doua categorii de organe:
- canalul aerian - sistemul de tuburi care leaga plamanii de exterior, asigurand circulatia aerului in ambele sensuri; in ordine, acestea sunt nasul, faringele, laringele, traheea, bronhiile si canalele alveolare
- plamanii propriu zisi, care asigura transferul din aer a oxigenului si, in sens invers, a bioxidului de carbon; plamanii au o structura de burete fin, cu cavitati minuscule - alveolele pulmonare - in legatura directa cu canalele respiratorii terminale (canalele alveolare); la nivelul alveolelor se petrec schimburile de gaze - oxigen si bioxid de carbon - intre aerul inspirat si sangele care iriga peretii alveolelor.
Functionarea acestui aparat este conditionata si de componenta motorie, care face oficiul de pompa, formata din:
- foitele de invelis ale plamanilor, denumite pleure care faciliteaza alunecarea suprafetei plamanilor fata de fetele interne ale cutiei toracice
- cutia toracica - in care este cuprins aparatul respirator, care asigura, prin miscari de pompa aspiro-respingatoare intrarea (inspiratia) si iesirea aerului (expiratia).
Aparatul respirator este format din:
1. Caile respiratorii superioare
-Nas - formatiune mediocefalica cu caracteristici specifice fiecarui individ, cu dublu rol - respirator si olfactiv. Aerul insipirat prin nas ajunge in plamani.
- Cavitatea nazala - este impartita in 2 cavitati numite fose nazale de un perete median (septul nazal). Fosele nazale comunica cu exteriorul prin 2 orificii (narine), iar cu faringele prin 2 orificii largi (meaturi narofaringiene). Cavitatea nazala este captusita cu o mucoasa foarte vascularizata si impartita in 2 regiuni: mucoasa olfactiva ce se afla in partea superioara simucoasa respiratorie, aflata in partea inferioara.
- Faringe - organ musculos captusit cu o mucoasa, care reprezinta locul de incrucisare a caii respiratorii (laringele) cu cea digestiva (esofag). Faringele este delimitat in partea superioara de cavitatea bucala prin baza limbii, amigdale, arcul palatin, iar de cavitatea nazala de coanele nazale. Iesirea postero-ventrala din faringe se realizeaza pe de o parte prin laringe continuat cu trahea, iar pe de alta parte prin esofag.
2. Caile respiratorii inferioare
- Laringe - organ cartilaginos, captusit cu o mucoasa in interior, situat intre laringe si trahee. Laringele, pe langa rolul de protejare a caii respiratorii, este si un organ al fonatiei. In faringe sunt situate coardele vocale.
- Epiglota - cartilaj elastic care opreste patrunderea alimentelor in plamani, in momentul inghitirii
- Trahee - conduct fibrocartilaginos care continua laringele, situat inainte de esofag si terminat in torace la nivelul vertebrei a 5-a toracale prin doua ramuri de bifurcaţie numite bronhii.
3. Plamanii
- Plaman - organ pereche cu rol in respiratie, care furnizeaza oxigen intregului corp si elimina dioxidul de carbon din sange.
- Bronhii - 2 canale ce transporta aerul intre trahee si plamani
- Bronhiole - ramificatii ale bronhiilor in lobul pulmonar, care se termina cu alveolele
- Alveole pulmonare - saci care se umplu cu aer si la nivelul carora se face schimbul de oxigen cu dioxid de carbon
Boli ale aparatului respirator:
-bronsita acuta
-bronsita cronica
-astmul bronsic
-cancerul bronhopulmonar
-peumopatiile acute
-bronhopneumonia
-pneumopatii atipice sau virotice
-abcesul pulmonar
-emfizemul pulmonar
-tuberculoza pulmonara
-tuberculoza primara
Cauze naturale. Pe parcursul a multor milioane de ani, organismul nostru s-a obisnuit cu aer proaspat, alimente naturale si miscare zilnica regulata. In ultima perioada, stilul nostru de viata s-a schimbat in mod drastic. Ocupatiile actuale sedentare si stationare, utilizarea mijloacelor de transport, mediul poluant, consumul substantelor nocive, radiatiile electrice, ultravioletele si altele, dauneaza mult vitalitatii si starii noastre de sanatate. Deoarece Pamantul nu mai este cel de odinioara si stilul nostru de viata nu mai este natural. In ultimii 100 de ani poluarea mediului a crescut de mai multe sute de ori, ceea ce influenteaza direct starea sanatatii noastre. Elementele esentiale ale organismului nostru sunt substante minerale si oligolelemente. Poluarea solului, apei si aerului a daunat atat de mult compozitiei substantelor minerale, incat in zilele noastre nu se mai regasesc in natura la fel cum erau in urma cu un secol.
Tratament naturist
Astazi in lume exista deja numeroase suplimente nutritive exceptionale. Pe parcursul utilizarii produselor de calitate, sute de mii de oameni relateaza despre ameliorarea bolilor sau despre vindecari spectaculoase.
Produse recomandate ca adjuvant in tratamentul bolilor aparatului respirator:
Olimpiq StemXCell 50% sau Olimpiq StemXCell 175% - 1+1 capsule pe zi
Flavin 7 Sirop - 20 ml pe zi in 2 prize, inainte de masa
PVG Ganoderma Lucidum - 1-2 capsule pe zi
Medicannabis capsule - 1-2 capsule pe zi
Usturoi - 1-2 capsule pe zi
Sfecla rosie - 1-2 capsule pe zi
Germeni de ridichi - 3 capsule pe zi
Olimpiq Jubileum SXC 250% 120/120Olimpiq Jubileum SXC 250% 120/120- Remediu natural de multiplicare si protejare a celulelor stem din
...
Mai multe detalii ...
Olimpiq SXC CC Jubileum 250% 60/30 capsule
Intr-o ora putem avea cu 250% mai multe celule stem in organism
...
Mai multe detalii ...
Olimpiq Jubileum SXC 200% - 60/60 capsuleOlimpiq Jubileum SXC 200% - 30/30 capsule - administrare 1 lun
...
Mai multe detalii ...
Olimpiq SXC Jubileum 200% 30/30 cpsPachet Olimpiq SXC Jubileum 200% 30/30 cps - administrare 1 lunaPachet Olimpiq SXC Jubileum 20
...
Mai multe detalii ...
PVG Ganoderma Lucidum100 capsulePVG Ganoderma Lucidum, una dintre cele mai cunoscute si eficiente
...
Mai multe detalii ...
Au efect de epurare a ficatului si rinichilor, slab efect diuretic si de detoxifiere a organismului.
Produsul contine pulbere liofilizata obtinuta printr-o tehnologie
...
Mai multe detalii ...
Sfecla Rosie100 capsule200 capsule Sfecla rosie este bogata in potasiu,
...
Mai multe detalii ...
Efectele benefice ale sfeclei asupra sanatatii sunt de multa vreme cunoscute. Efectul vindecator multilateral al acestei plante se datoreaza continutului mare de vitamine, minerale si fitocompus
...
Mai multe detalii ...
Usturoiul - condiment sau remediu? Efectele benefice ale usturoiului sunt numeroase, greu de descris în câteva cuvinte. Datorită conţinutului crescut în vitamine şi să
...
Mai multe detalii ...
Flavin 77 - Cardio 250 mlNu se mai fabricaSanatate pentru ini
...
Mai multe detalii ...
Cordyceps Sinensis 100 capsuleCordyceps Sinensis cunoscut
...
Mai multe detalii ...