flavin-7

Cosul meu (0 produse - 0 RON)  




Daca va place acest site votati-ne pe google.

CELULITA

Celulita reprezinta acumularea de tesut adipos (grasime) subcutanat la nivelul coapselor, soldurilor si feselor si apare in special la majoritatea femeilor. Opt femei din zece au aceasta problema. Sub influenta diferitilor factori alimentari sau hormonali, celulele grase (adipoase) se pot umple cu grasimi care provin dintr-o alimentatie excesiva sau, din contra, se pot goli in functie de nevoile energetice ale organismului. Adevarate rezerve de grasime, aceste celule adipoase pot creste, depasind de circa 60 ori volumul lor normal, comprimand astfel toate vasele de sange din apropiere rezultand un drenaj incetinit, tesuturi subcutanate inflamate, care dau nastere unui aspect inestetic al epidermei. Localizarea are loc, cu predilectie, la nivelul coapselor, feselor, abdomen, mai des la femei si mult mai rar la barbati, din cauza numarului mai mare de adipocite prezente la femei. Din punct de vedere medical celulita reprezinta un proces de degenerescenta a celululelor subcutanate care indica un proces cronic de paniculopatie edematoasa fibro-sclerotica sau mai simplu lipodistrofie localizata, provocata de retinerea lichidului intercelular la nivelul tesutului celular subcutanat combinata cu o slaba circulatie si oxigenare locala.

Termenul de celulita denumeste doua afectiuni, fara nici o legatura intre ele:

-celulita estetica sau comuna, caracterizata prin depunerea de grasime subcutanata

-celulita medicala sau infectioasa. 

Celulita infectioasa

Celulita infectioasa reprezinta inflamatia acuta a pielii insotita de durere, roseata, tumefactie si caldura locala. Celulita poate fi produsa de bacterii patogene externe, dar si de microbiota indigena care colonizeaza tegumentul si anexele acestuia (S.aureus, S.pyogenes). Anamneza minutioasa poate orienta asupra diagnosticului etiologic, deoarece patogenii externi ocupa ltcari unice in natura. Solutiile de continuitate reprezinta poarta de intrare a bacteriilor in piele (taieturi, intepaturi, muscaturi, incizii chirurgicale). Infectia cu S.aureus se raspandeste de la un focar central limitat (abces, foliculita), in timp ce infectia produsa de S.pyogenes, este o inflamatie difuza, ce se extinde mult mai rapid, isotita de febra si adenopatie satelita.

Exista si alte situatii in care anumite bacterii pot cauza celulita.Aceste infectii apar in situatii caracteristice, incat o anamneza atenta poate identifica cu precizie cauza. De exemplu, celulita care aparea in urma muscaturii de pisica sau de caine, este determinata cel mai frecvent de Pasteurella multocida, Staphylococcus intermedius sau Capnocytophaga canimorsus, la care se adauga o varietale larga de microorganisme anaerobe (inclusiv in cazul muscaturii de om). Speciile de Pasteurella sunt rezistente la nafcilina si dicloxacina, dar sensibile la chinolone, tetraciclina si eritromicina. 

Stadiile celulitei :

Stadiul 1 - corespunde formei de celulita flasca. Aspectul clasic de "coaja de portocala" nu se observa cu ochiul liber, ci numai prin strangerea pielii.

Stadiul 2 : Corespunde formei de celulita compacta. Se pot observa denivelari (aspectul de coaja de portocala) la nivelul tegumentului si, uneori, zona poate fi dureroasa.

Stadiile 3-4 : Corespund formei de celulita fibroasa- edematoasa. Depozitele de celulita sunt vizibile cu aspect de noduli subcutanati, pielea este deformata in valuri. Regiunea poate fi dureroasa, aparand modificari ale circulatiei limfatice si sangvine. Oxigenarea celulelor va fi defectuoasa, iar eliminarea toxinelor locale se ve face greoi. In aceasta etapa pot aparea si modificari ale pielii nu numai ale tesutului subcutanat (exemplu: vergeturi, venectazii - dilatatii ale venelor pe anumite portiuni).

Simptome:

Celulita se manifesta ca o piele cu gropite. Deseori este descrisa "coaja de portocala".  Principalul simptom in cazurile usoare poate fi observat doar cand pielea este ciupita - gropitele apar cand pielea este prinsa intre degete.

In cazurile mai severe pielea arata denivelata, cu "varfuri si vai". Celulita se intalneste mai frecvent in jurul soldurilor si al feselor, dar poate fi gasita si la nivelul sanilor, abdomenului inferior si partea superioara a bratelor.

Factorii de risc

-diabet
-circulatie periferica deficitara

-afectiuni hepatice -hepatita cronica sau ciroza

-boli de piele- eczema, psoriazis, afectiuni care provoaca leziuni cutanate: varicela sauacnee

-intepaturi de insecte

-utilizarea medicamentelor imunosupresive sau a corticosteroizilor 

-disfunctii hormonale (in general ale hormonului feminin: estrogenul)

-dieta nepotrivita (miere, zahar alb, paste, pizza, carne grasa, si binenteles painea)

-lipsa de exercitiu fizic (lipsa acestuia duce la o scaderea circulatiei sangvine si limfatice)

-obezitate

-nevroze

Recomandari:

Cele mai bune metode in lupta contra celulitei sunt reprezentate de:

- alimentatie

- exercitii fizice

- masaj si cure de detoxifiere

-consumul de fibre

Tratament:

In stadiile incipiente se poate trata prin:

- combaterea sedentarismului (fitness, aerobic, stretching)

- combaterea constipatiei si a excesului ponderal

- suplimente alimentare

- folosirea locala a cremelor anticelulitice

- sauna

Masajul anticelulitic presupune tehnici ferme care au rolul de a stimula circulatia limfatica in zonele afectate de celulita. Este eficient in combinatie cu aplicare de creme anticelulitice, lumina rosie locala si bineinteles exercitii fizice si regim alimentar.

Cauze naturale. Pe parcursul a multor milioane de ani, organismul nostru s-a obisnuit cu aer proaspat, alimente naturale si miscare zilnica regulata. In ultima perioada, stilul nostru de viata s-a schimbat in mod drastic. Ocupatiile actuale sedentare si stationare, utilizarea mijloacelor de transport, mediul poluant, consumul substantelor nocive, radiatiile electrice, ultravioletele si altele, dauneaza mult vitalitatii si starii noastre de sanatate. Deoarece Pamantul nu mai este cel de odinioara si stilul nostru de viata nu mai este natural. In ultimii 100 de ani poluarea mediului a crescut de mai multe sute de ori, ceea ce influenteaza direct starea sanatatii noastre. Elementele esentiale ale organismului nostru sunt substante minerale si oligolelemente. Poluarea solului, apei si aerului a daunat atat de mult compozitiei substantelor minerale, incat in zilele noastre nu se mai regasesc in natura la fel cum erau in urma cu un secol.

Tratament naturist

Astazi in lume exista deja numeroase suplimente nutritive exceptionale. Pe parcursul utilizarii produselor de calitate, sute de mii de oameni relateaza despre ameliorarea bolilor sau despre vindecari spectaculoase.

Produse recomandate ca adjuvant in tratamentul Celulitei:

Catina - 1-2 capsule pe zi

 



Puncte Bonus: 17
106 Ron

Buc


Catina 250 capsule

Desi mai gasim inca un arbust fructifer cu raspandire asa larga ca si catina, totusi abia il cunoastem. Fructul de catina este folosit de mai mult de 1000 de ani de catre vindecator ...
Mai multe detalii ...

Puncte Bonus: 34
213 Ron

Buc

1



promo flavin 7