flavin-7

Cosul meu (0 produse - 0 RON)  




Daca va place acest site votati-ne pe google.

COLITA

Colita reprezinta o inflamatie a intestinului gros. Boala este, de cele mai multe ori, cronica, evolueaza lent, cu perioade de sanatate aparenta, intrerupte de agravari episodice, provocate de abateri de la regim, emotii, stari de enervare, frig. Toate tipurile de colita sunt asociate cu inflamatia colonului. Prezenta durerilor abdominale si a diareei cu sau fara sange in scaun impune diagnosticarea corecta a tipului de colita, deoarece tratamentele difera de la caz la caz.

Cauzele acestei boli sunt diferite, in functie de tipul colitei, acute sau cronice. 

Colita acuta poate fi: 

-  de origine infectioasa: bacteriana, virala sau parazitara. 

-  de origine medicamentoasa, mai ales din cauza laxativelor iritante sau din cauza unui tratament prelungit cu antibiotice. 

-consecinta unei radioterapii (colite post-radioterapice) sau a unei ischemii (insuficienta circulatorie a peretelui intestinal). 

Tipuri de colita:

1). Colita infectioasa

Factori de risc:

Acest tip de colita apara din cauza ingerarii unor bacterii, precum:

- campylobacter;

- shigella;

- e. coli

- salmonella.
Aceste infectii, cu exceptia celei provocate de campylobacter, se manifesta prin diaree cu sange care ulterior conduce la deshidratarea organismului. Simptome similare pot fi observate in cazul infectiilor virale si a celor parazitare, desi infectiile virale gastrointestinale se manifesta predominant la nivelul intestinului subtire si nu la nivelul colonului. 
Colita poate aparea si din cauza administrarii unor antibiotice indicate pentru tratarea infectiilor din corp. Antibioticul scade numarul bacteriilor normale din colon si permite suprapopularea acestuia cu alte bacterii, care pot declansa colita - adesea este implicata bacteria numita Clostridium difficile, care produce toxine si provoaca diaree asociata cu febra.

2. Colita ischemica apare preponderent in randul persoanelor varstnice şi este întotdeauna o condiţie non-ocluzivă în care mecanismul exact al ischemiei este greu de precizat, iar tabloul clinic este dependent de severitatea şi evoluţia ischemiei.

Manifestari:

-durere abdominală inferioară

- rectoragia şi hipotensiunea arterială asociate cu dilatarea colonului şi semne de peritonită în cazurile grave.

Colita ischemică subacută reprezintă cea mai frecventă variantă de colită ischemică. Ea produce grade mai reduse de durere şi sangerare care sunt prezente mai multe zile.

3. Bolile inflamatorii intestinale

Colita ulcerativa si boala Crohn sunt cele doua tipuri de boli inflamatorii intestinale care conduc la aparitia colitei. Colita ulcerativa debuteaza in rect si colonul sigmoid si in timp progreseaza de-a lungul colonului ascendent si transversal. Este considerata a fi o boala cauzata de hiperactivitatea sistemului imunitar (raspuns imun anormal impotriva bacteriilor saprofite care exista in mod firesc in intestinul gros).

Manifestari:

-dureri abdominale

-sangerari

-diaree

Boala Crohn este o boala inflamatorie cronica cu localizare la nivelul peretelui tractului digestiv, putand afecta teoretic orice segment de la esofag pana la anus, dar in special portiunea distala a intestinului subtire (ileita terminala) si colonul, caracterizata prin leziuni inflamatorii ulcerative transmurale ce pot determina complicatii de tipul stricturilor sau fistulelor. Boala Crohn este boala adultului tanar (15 - 30 ani), dar poate si intalnita si la varste mai inaintate, cu incidenta egala la femei si barbati.

Manifestari:

-  diaree cronica neinfectioasa

-dureri abdominale recurente

-sangerari rectale

-febra prelungita

-alterarea starii generale

-artralgii - frecvent lombalgii (dureri de spate)

-scadere in greutate

Boala Crohn are, cel mai frecvent,  o evolutie cronica cu atenuari si recaderi, cu remisiuni de durata saptamanilor, lunilor sau anilor, intercalate de exacerbari severe.

4. Colite microscopice

Exista doua tipuri de colite microscopice:

- colita colagenoasa

- colita limfocitara

Indiferent de tip, aceste colite se manifesta prin modificari inflamatorii la nivelul colonului (fara alte transformari sau ulceratii ale mucoasei). 

Caracteristicile colitelor microscopice:

- nu sunt frecvent intalnite

- pot fi incadrate in segmentul bolilor autoimune 

- se manifesta mai ales la femeile in varsta 

- simptomul caracteristic este diareea apoasa

5. Colita chimica

Inhalarea substantelor chimice conduce la aparitia inflamatiei colonului. Una dintre reactiile negative ale clismei este tumefierea mucoasei colonului cauzata de substante chimice agresive.

6. Colita ulceroasa este o inflamatie cronica a intestinului gros (colon). De obicei, afecteaza partea stanga a colonului (colonul sigmoid) si rectul. Colita ulceroasa este strans inrudita cu o alta boala inflamatorie a intestinelor, numita boala Crohn. Ele se mai numesc in mod frecvent boli inflamatorii ale intestinelor . Colita ulceroasa si boala Crohn sunt cauzate de activarea anormala a sistemului imunitar in intestine. La persoanele cu boala Crohn si cu colita ulceroasa, sistemul imunitar este activat in mod anormal si cronic, in absenta oricarui invadator cunoscut.

Factori de risc:

-ereditatea

- mediul (apare preponderent la persoanele care locuiesc in orase si in tari industrializate)

-antibiotice (terapia cu antibiotice poate duce la colita acuta sau la colita pseudomembranoasa, o boala deosebit de grava)

Simptome:

-hemoragia rectala si diareea, dar exista o gama larga de simptome la pacientii cu aceasta boala. Colita ulceroasa poate fi deasemenea definita dupa portiunea de intestin gros afectata: rectul (proctita), partea stanga a colonului (colita distala), sau intregul colon (colita extensiva sau pancolita).

Proctita ulceroasa  reprezinta inflamarea care e limitata la rect. Singurul semn al bolii poate fi, in cazul unora, hemoragia rectala. Altii pot avea dureri rectale si o senzatie de urgenta - tenesme (o senzatie de golire ineficienta a intestinelor).

Proctosigmoidita implica inflamarea rectului si a colonului sigmoid (un segment scurt al colonului legat de rect). Simptomele de proctosigmoidita includ hemoragii rectale, senzatia de urgenta sitenesme. Unii pacienti cu proctosigmoidita au si diaree hemoragica si dureri.

Colita distala implica inflamatii care incep de la rect si se extind spre partea stanga a colonului (colonul sigmoid si colonul descendent).

Simptome:

- diareea hemoragica

- crampe abdominale

- pierdere in greutate 

-dureri abdominale pe partea stanga

Pancolita se refera la inflamatia care afecteaza intregul colon (partea dreapta, partea stanga, colonul transvers si rectul).

Simptome:

- diareea hemoragica

-dureri abdominale si crampe

- pierderea in greutate

- oboseala

- febra

-transpiratii nocturne

Colita fulminanta este o forma rara, dar severa de pancolita, afectand intregul colon.

Manifestari:

-deshidratare

- dureri abdominale severe

- diaree prelungita cu hemoragie 

 Colita de fermentaţie este o afecţiune a tubului digestiv, cu localizare în prima porţiune a intestinului gros (numită şi colon ascendent). În mod normal, la nivelul colonului există o floră de fermentaţie care are rolul de a dizolva materiile ajunse în această porţiune a tubului digestiv şi a le pregăti pentru excreţia lor prin procesul de defecaţie. Persoanele cu colită de fermentaţie manifesta scaune diareice albicioase, cu mucus şi decolorate. De asemenea, aceste scaune anormale se însoţesc de o emisie de gaze nefetide şi de o reacţie acidă ce poate irita regiunea perianală.

Cauze naturale. Pe parcursul a multor milioane de ani, organismul nostru s-a obisnuit cu aer proaspat, alimente naturale si miscare zilnica regulata. In ultima perioada, stilul nostru de viata s-a schimbat in mod drastic. Ocupatiile actuale sedentare si stationare, utilizarea mijloacelor de transport, mediul poluant, consumul substantelor nocive, radiatiile electrice, ultravioletele si altele, dauneaza mult vitalitatii si starii noastre de sanatate. Deoarece Pamantul nu mai este cel de odinioara si stilul nostru de viata nu mai este natural. In ultimii 100 de ani poluarea mediului a crescut de mai multe sute de ori, ceea ce influenteaza direct starea sanatatii noastre. Elementele esentiale ale organismului nostru sunt substante minerale si oligolelemente. Poluarea solului, apei si aerului a daunat atat de mult compozitiei substantelor minerale, incat in zilele noastre nu se mai regasesc in natura la fel cum erau in urma cu un secol.

Tratament naturist

Astazi in lume exista deja numeroase suplimente nutritive exceptionale. Pe parcursul utilizarii produselor de calitate, sute de mii de oameni relateaza despre ameliorarea bolilor sau despre vindecari spectaculoase.

Produse recomandate ca adjuvant in tratamentul colitei:

Olimpiq StemXCell 50% sau Olimpiq StemXCell 175% - 1+1 capsule pe zi

Flavin 7 Sirop - 20 ml pe zi in 2 prize, inainte de masa

Flavin capsule - 2 capsule de 3 ori pe zi

PVG Ganoderma Lucidum - 1-2 capsule pe zi

Medicannabis ulei - 2 ml de 2 ori pe zi

Germeni de lucerna - 3 capsule pe zi

 



Puncte Bonus: 35
219 Ron

Buc


Flavin 7 90 capsule

Flavin7 Plus 90 capsuleEste extractul unor fructe cu efecte fiziologice remarcabile, are un continut crescut de flavonoizi, polifenoli şi antioxidanti vegetali. Prin utilizarea sistemat ...
Mai multe detalii ...

Puncte Bonus: 20
123 Ron

Buc


Olimpiq Jubileum SXC 250% 120/120
Transport Gratuit

Olimpiq Jubileum SXC 250% 120/120Olimpiq Jubileum SXC 250% 120/120- Remediu natural de multiplicare si protejare a celulelor stem din ...
Mai multe detalii ...

Puncte Bonus: 146
869  695 Ron

Buc


Olimpiq SXC CC Jubileum 250%
Transport Gratuit

Olimpiq SXC CC Jubileum 250% 60/30 capsule  Intr-o ora putem avea cu 250% mai multe celule stem in organism ...
Mai multe detalii ...

Puncte Bonus: 102
594  475 Ron

Buc


Olimpiq Jubileum SXC 200% - 60/60 cps

Olimpiq Jubileum SXC 200% - 60/60 capsuleOlimpiq Jubileum SXC 200% - 30/30 capsule - administrare 1 lun ...
Mai multe detalii ...

Puncte Bonus: 82
494  395 Ron

Buc


Olimpiq SXC Jubileum 200% 30/30 cps

Olimpiq SXC Jubileum 200% 30/30 cpsPachet Olimpiq SXC Jubileum 200% 30/30 cps - administrare 1 lunaPachet Olimpiq SXC Jubileum 20 ...
Mai multe detalii ...

Puncte Bonus: 44
269  215 Ron

Buc


Pvg Ganoderma Lucidum 250 capsule

PVG GANODERMA LUCIDUM Omenirea cuno ...
Mai multe detalii ...

Puncte Bonus: 37
223 Ron

Buc


Pvg Ganoderma Lucidum 100 capsule

PVG Ganoderma Lucidum100 capsulePVG Ganoderma Lucidum, una dintre cele mai cunoscute si eficiente ...
Mai multe detalii ...

Puncte Bonus: 16
104 Ron

Buc


Medicannabis ulei 200 ml

Medicannabis ulei - Canbis Sativa200 mlCanabis Sativa - s ...
Mai multe detalii ...

Puncte Bonus: 22
136 Ron

Buc


Germeni de Lucerna 250 capsule

Conform tradiţiei, primii care au cultivat lucernă au fost arabii, în urmă cu două mii de ani şi ei au numit-o părintele tuturor alimentelor. În me ...
Mai multe detalii ...

Puncte Bonus: 20
126 Ron

Buc


Germeni de Lucerna 100 capsule

Germeni de Lucerna100 capsule250 capsuleGermenii de lucerna ...
Mai multe detalii ...

Puncte Bonus: 11.9
65 Ron

Buc

1



promo flavin 7