DERMATITA
Dermatita este un termen generic pentru orice tip de inflamatie a pielii, insa aceasta afectiune este caracterizata printr-o multitudine de simptome precum: piele uscata, hiperemie (piele rosie), prurit (mancarime), cruste si alte leziuni exfoliative, papule (leziuni hiperemice, reliefate), vezicule (leziuni cu continut lichidian).
Exista mai multe tipuri de dermatita:
-Dermatita atopica
-Dermatita numulara
-Dermatita seboreica
-Dermatita iritanta de contact
-Dermatita alergica decontact
DERMATITA ATOPICA
Cunoscuta si ca eczema atopica sau, la copii, eczema infantila accentueaza predispozitia pentru alergii a indivizilor. Tipic, apare pe fata, la indoitura coatelor si in spatele genunchilor si da senzatie de mancarime. La numerosi pacienti, dermatita atopica este asociata cu alte boli atopice: astm, rinita alergica, urticarie, alergii alimentare. Dintre pacientii cu dermatita atopica, 30% dezvolta astm, iar 35% sufera de rinita alergica.
Factori de risc
-factori alimentari - lapte de vaca, oua, alune, arahide, soia, grau, peste, fructe de mare
-aeroalergeni - acarienii din praful de casa
-agenti infectiosi - Staphylococcus aureus, Pytirosporum ovale
-factori de contact - agenti de curatare care contin alcool, substante care usuca pielea (astringente), parfumuri, detergenti si sapunuri dure
-imbracaminte stramta si abraziva din lana sau materiale sintetice
- temperaturi extreme
-stresul emotional
Manifestari:
-pruritul (macarime)
- tegumente uscate (xerotice).
DERMATITA NUMULARA
Este o forma de dermatita care prezinta leziuni sub foma unor placarde eritematoase (de marimea unor monede mici), localizate la nivelul membrelor superioare, mainilor, membrelor inferioare si torsului. Este mai frecventa in randul barbatilor cu varste cuprinse intre 55 si 65 de ani.
Factori de risc:
- ambientul cald si uscat
- dusurile si baile calde
- stresul
- afectiunile asociate ale pielii
Simptome:
Apare de obicei la pacientii cu varsta medie si barbati. Se asociaza cu pielea uscata, in timpul iernii. Localizari frecvente: pe trunchi sau pesuprafetele extensoare ale extremitatilor, in special in regiunile pretibiale sau dosul mainilor. Initial, eruptia este alcatuita din papule edematoase mici care mai apoi zemuiesc si formeaza cruste. Leziunile sunt larg raspandite.
DERMATITA SEBOREICA
Dermatita seboreică este o afecţiune cronică inflamatorie a pielii care afectează zonele bogate în glande sebacee: pielea capului, faţa (sprâncenele, şanturile nazale şi obrajii) şi trunchiul (în dreptul sternului şi în pliurile pielii). Pielea afectată devine roz, începe să se umfle şi se acoperă cu cruste galben-maronii. Agravarea acestei boli poate duce până la apariţia psoriazisului, pitiriazisului şi eritrodermiilor. Dermatita seboreica apare cu preponderenta în copilarie pana la varsta de 3 luni sau intre 40-70 de ani. La adulţi boala afectează 2-5 % din populatie, barbatii fiind afectati mai frecvent decat femeile.
Factori de risc:
- temperatura excesiv de calda si umeda sau temperatura rece si uscata
- stresul
- spalarea rara cu sampon
- pielea grasa
- alte afectiuni cutanate, precum acneea rozacee, acneea vulgara sau psoriazisul
- obezitatea
- boala Parkinson
- folosirea de lotiuni care usuca pielea, ce contin alcool
- lipsa odihnei suficienta
-factori genetici, hormonali şi de mediu
-ciuperca numită Pityrosporum ovale
Dermatita seboreică la copii apare în special în primele luni de viaţă ca o afecţiune inflamatorie care afectează pielea capului, cu aspect de cruste uleioase. Alte regiuni afectate sunt faţa, pieptul şi gâtul copilului. De asemenea dermatita poate aparea în zona din spatele urechii, otita externă fiind adesea un factor agravant. Un alţi factori ce pot agrava boala sunt hainele strânse şi scutecele, care favorizează umezeala şi apariţia dermatitei.
Dermatita seboreică la adult se manifesta prin:
- eczeme seboreice asociate cu roşeaţă uşoară şi mâncărimi ale pielii capului şi în zonele retroauriculare, a pieptului şi a umerilor.
- eriteme paranazale (roşeaţă în formă de pete în zona nasului) care apar mai frecvent la femei decât la bărbaţi.
- în unele cazuri otita externă poate fi singura manifestare a dermatitei seboreice
- uneori pot apărea inflamaţia pleoapelor (blefarita) şi extinderea dermatitei pe spate, flancuri şi abdomen.
DERMATITA IRITANTA DE CONTACT
Dermatita de contact este o inflamatie a tegumentului provocata de contactul cu o substanta iritanta. Dermatita de contact nu este contagioasa si nici nu are potential malign. Tegumentul este afectat in special la nivelul mainilor, talpilor si al regiunii inghinale. Dermatita de contact poate afecta ambele sexe, toate varstele, dar este mai frecventa la femei decat la barbati.
Simptome:
- prurit (mancarime)
- inrosire usoara
- zone de culoare rosu intens, umede (in cazuri severe). - crapaturi si fisuri ale tegumentului
Factori de risc
- expunerea constanta la apa fierbinte, detergenti sau orice substanta iritanta care modifica continutul in apa (hidratarea) tegumentului. Arsurile pot fi provocate de apa fierbinte sau insolatie
- contactul cu factori iritanti, precum metalele pretioase sau cataramele centurilor, acizii sau solventii.
Agentul iritant inlatura stratul gras al tegumentului, cauzand deshidratarea si micsorarea volulmului celulelor de la suprafata.
DERMATITA ALERGICA DE CONTACT
Dermatita de contact este o afectiune cutanata inflamatorie aparuta după contactul pielii cu anumite substanţe chimice, numite alergene. Majoritatea acestor reactii cu sunt iritative, iar numai aproximativ 20% sunt de natura alergica. Dermatita de contact se instaleaza la mai multe zile, saptamani sau luni de contact cu substanta respectiva. Pielea devine mai rosie (eritematoasă), frecvent apar vezicule, iar pruritul este constant. În urma scarpinatului, veziculele se sparg. Daca expunerea persista, leziunile cutanate se cronicizează, pielea devine mai groasa (lichenificată). Aproximativ 3.000 de substanţe chimice pot cauza dermatita alergica de contact. Acestea sunt conţinute în special în cosmetice, detergenţi, solvenţi, uleiuri, bijuterii, medicamente, imbrăcăminte, materiale de construcţii.
Substantele care provoacă dermatita de contact:
- nichel
- tiomersal
- parfumuri
- cobalt
- crom
- tiuramix
Cauze naturale. Pe parcursul a multor milioane de ani, organismul nostru s-a obisnuit cu aer proaspat, alimente naturale si miscare zilnica regulata. In ultima perioada, stilul nostru de viata s-a schimbat in mod drastic. Ocupatiile actuale sedentare si stationare, utilizarea mijloacelor de transport, mediul poluant, consumul substantelor nocive, radiatiile electrice, ultravioletele si altele, dauneaza mult vitalitatii si starii noastre de sanatate. Deoarece Pamantul nu mai este cel de odinioara si stilul nostru de viata nu mai este natural. In ultimii 100 de ani poluarea mediului a crescut de mai multe sute de ori, ceea ce influenteaza direct starea sanatatii noastre. Elementele esentiale ale organismului nostru sunt substante minerale si oligolelemente. Poluarea solului, apei si aerului a daunat atat de mult compozitiei substantelor minerale, incat in zilele noastre nu se mai regasesc in natura la fel cum erau in urma cu un secol.
Tratament naturist
Astazi in lume exista deja numeroase suplimente nutritive exceptionale. Pe parcursul utilizarii produselor de calitate, sute de mii de oameni relateaza despre ameliorarea bolilor sau despre vindecari spectaculoase.
Produse recomandate ca adjuvant in tratamentul dermatitei:
Olimpiq StemXCell 50% sau Olimpiq StemXCell 175% - 1+1 capsule pe zi
Crema Crystal - 3-4 aplicari pe zi
Germeni de floarea soarelui - 3 capsule pe zi
Germeni de morcovi - 3 capsule pe zi
Vitamina B6 - 1 capsula pe zi
Zinc - 1 capsula pe zi
Aloe Vera - 1-2 capsule pe zi
Olimpiq Jubileum SXC 250% 120/120Olimpiq Jubileum SXC 250% 120/120- Remediu natural de multiplicare si protejare a celulelor stem din
...
Mai multe detalii ...
Olimpiq SXC CC Jubileum 250% 60/30 capsule
Intr-o ora putem avea cu 250% mai multe celule stem in organism
...
Mai multe detalii ...
Olimpiq Jubileum SXC 200% - 60/60 capsuleOlimpiq Jubileum SXC 200% - 30/30 capsule - administrare 1 lun
...
Mai multe detalii ...
Olimpiq SXC Jubileum 200% 30/30 cpsPachet Olimpiq SXC Jubileum 200% 30/30 cps - administrare 1 lunaPachet Olimpiq SXC Jubileum 20
...
Mai multe detalii ...
Aloe100 capsuleAloe Vera- elixirul vietii sau regina plantelor medic
...
Mai multe detalii ...
Digestia necorespunzătoare, funcţionarea deficitară a ficatului, acumularea metalelor cu efect toxic la nivelul ficatului pot determina modificări ale culorii epidermei de la aspectul sănătos la o coloraţi
...
Mai multe detalii ...
Efectele sale de infrumusetare corporala au fost cunoscute inca din antichitate. Efectul principal al acestui produs - mentinerea sanatatii epidermei - se datoreaza continutului ridicat in uleiuri, vitamine si sa
...
Mai multe detalii ...
Germeni de Floarea Soarelui100 capsule250 capsuleFloar
...
Mai multe detalii ...
Vitamina B660 capsuleVitamina B6 este o vitamina hidrosol
...
Mai multe detalii ...
Zinc60 capsuleZincul este un oligoelement esential si indispensabil organismului nostr
...
Mai multe detalii ...
Crema Crystal 25 ml
Este imbinarea medicinii populare cu rezultatele celor mai recente cercetari in domeniu. Cristalele vegetale, precum si efectele
...
Mai multe detalii ...

