flavin-7 flavin-7 flavin-7 glabridin

Cosul meu (0 produse - 0 RON)  
Daca va place acest site votati-ne pe google.

DEZLIPIRE DE RETINA

Dezlipirea de retina reprezinta o afectiune oftalmologica grava caracterizata prin desprinderea (decolarea) retinei senzoriale de la nivelul insertiei sale pe epiteliul pigmentar. Initial, detasarea poate fi localizata, dar progreseaza rapid catre dezlipire completa. Alaturi de ocluzia arterei centrale a retinei si arsurile chimice ale ochiului, dezlipirea de retina este considerata o urgenta oftalmologica critica, intrucat, în absenta tratamentului, evolueaza spre pierderea ireversibila a vederii (cecitate). Retina este tunica interna nervoasa a globului ocular si reprezinta un strat subtire de tesut fotosensibil care participa la receptia si crearea imaginilor din campul vizual. La nivelul retinei se preiau stimulii din campul vizual prin intermediul celulelor fotoreceptoare cu conuri si bastonase si se realizeaza conversia stimulului vizual în impuls electric, care va fi condus pe calea optica pâna la nivelul cortexului occipital, în scizura calcarina (aria 18 Brodmann). Sistemul optic de la nivelul analizatorului vizual focalizeaza imaginile pe retina pe principiul aparatului de fotografiat. Retina este alcatuita din 10 straturi formate din celule senzoriale (fotoreceptoare), celule nervoase (bipolare, ganglionare, amacrine si orizontale) si celule gliale (celule Muller), toate acestea fiind sustinute pe un epiteliu pigmentar. In mod normal, retina este atasata de suprafata interna a ochiului. Dezlipirea de retina apare atunci cand aceasta este impinsa sau trasa fata de pozitia ei normala. Este similar cu imaginea unui tapet care se desprinde de perete. Acea parte a retinei care este dezlipita nu functioneaza normal, astfel încât vederea devine neclara si încetosata.

Există 3 tipuri principale de dezlipire de retina:

- regmatogena (exista o ruptura in retina care permite trecerea vitrosului lichefiat între epiteliul pigmentar şi retina); - prin tractiune (in care se formeaza membrane in cavitatea vitreana care tractionează retina si o desprind);

- exudativa, prin patrunderea de lichid sub retina

1) Circumstante de aparitie:

a) Aceasta se poate produce primitiv (este cazul cel mai frecvent) sau secundar (posttraumatica, tumorala, inflamatorie)

b) Sunt necesare doua conditii:

- O decolare posterioara a vitrosului: aceasta este fiziologica incepand de la varsta de 60 de ani

- Prezenta unor dehiscente retiniene: ele antreneaza prezenta de lichid intre cele doua foite retiniene

2. Simptomatologie:

a) Decolarii posterioare a vitrosului:

- fosfene: senzatii de luminoase resimtite (doar) in mod subiectiv

- incetosare vizuala

- corpuri plutitoare (puncte albastrui luminoase)

-muste zburatoare (miodesopsii)

b) Dehiscentelor retiniene:

- fosfene, care se traduc prin fulgerari luminoase albe, stralucitoare, intense, fixe ca localizare, de durata scurta

- semne de hemoragie intraretiniana: senzatie deploaie de funingine

c) Decolarii retinei:

- aparitia unui voal negru situat in partea de cam vizual opusa zonei retiniene afectate; cu crestere progresiva

- in caz de atingere a maculei: scaderea acuitatii vizuale; prezenta de metamorfopsii si de discromatopsii

 

Dezlipirea de retina este considerata un factor de risc pentru urmatoarele grupuri de persoane:

- miopi

- persoanele care au un ochi lezat sau au prezentat interventie chirurgicala pentru tratarea cataractei (extragerea cristalinului)

- persoanele cu istoric familial de dezlipire de retina.

Dezlipirea de retina poate aparea in mod spontan. Aceasta apare cel mai adesea la persoanele cu tulburari ale vederii de aproape.

Riscul producerii unei dezlipiri de retina creste in urmatoarele situatii:

-Miopie;

-Interventie chirurgicala anterioara pentru cataracta;

-Glaucom;

-Traumatism sever al ochiului;

-Dezlipirea anterioara de retina la ochiul celalalt;

-Istoric familial de dezlipire de retina.

Cauze naturale. Pe parcursul a multor milioane de ani, organismul nostru s-a obisnuit cu aer proaspat, alimente naturale si miscare zilnica regulata. In ultima perioada, stilul nostru de viata s-a schimbat in mod drastic. Ocupatiile actuale sedentare si stationare, utilizarea mijloacelor de transport, mediul poluant, consumul substantelor nocive, radiatiile electrice, ultravioletele si altele, dauneaza mult vitalitatii si starii noastre de sanatate. Deoarece Pamantul nu mai este cel de odinioara si stilul nostru de viata nu mai este natural. In ultimii 100 de ani poluarea mediului a crescut de mai multe sute de ori, ceea ce influenteaza direct starea sanatatii noastre. Elementele esentiale ale organismului nostru sunt substante minerale si oligolelemente. Poluarea solului, apei si aerului a daunat atat de mult compozitiei substantelor minerale, incat in zilele noastre nu se mai regasesc in natura la fel cum erau in urma cu un secol.

Tratament naturist

Astazi in lume exista deja numeroase suplimente nutritive exceptionale. Pe parcursul utilizarii produselor de calitate, sute de mii de oameni relateaza despre ameliorarea bolilor sau despre vindecari spectaculoase.

Produse recomandate ca adjuvant in tratamentul dezlipirii de retina:

Olimpiq StemXCell 50% sau Olimpiq StemXCell 175% - 1+1 capsule pe zi

 Olimpiq StemXCell 175% 60/60 capsule

Olimpiq StemXCell 175% 60/60 capsule Pachet 30/30 capsule - administrare 1 lunaPachet 60/60 capsule - administrare 2 luniOlimpiq St ...
Mai multe detalii ...

Puncte Bonus: 135
725  580 Ron

Buc


Olimpiq StemXCell 175% 30/30 capsule

Olimpiq StemXCell 175% 30/30 capsule Pachet 30/30 capsule - administrare 1 lunaPachet 60/60 capsule - administrare 2 luni ...
Mai multe detalii ...

Puncte Bonus: 75
401  321 Ron

Buc


Olimpiq StemXCell 60/60 capsule
TRANSPORT GRATUIT

Olimpiq StemXCell 50% 60/60Olimpiq StemXCell 50% 30/30 capsule - administrare 1 lunaOlimpiq StemX ...
Mai multe detalii ...

Puncte Bonus: 92.5
516  413 Ron

Buc


Olimpiq StemXCell 30/30 capsule

Olimpiq StemXCell 30/30 capsulePachet Olimpiq StemXCell 50% 30/30 capsule - administrare 1 lunaPachet Olimpiq StemXCell 50% 60/60 ...
Mai multe detalii ...

Puncte Bonus: 52.5
296  237 Ron

Buc

1promo flavin 7