flavin-7

Cosul meu (0 produse - 0 RON)  




Daca va place acest site votati-ne pe google.

DISTROFIE MUSCULARA

Distrofia musculara este caracterizata prin degradarea progresiva a muschilor corpului, antrenand slabiciune musculara si invaliditate. Distrofia musculara se manifesta prin slabirea progresiva a musculaturii si, in special, a muschilor scheletici (controlati de creier in mod voluntar). Pe masura evolutiei bolii, fibrele musculare necrozate sunt inlocuite de tesut conjunctiv si adipos. In unele forme de distrofie musculara sunt afectati miocardul si alti muschi involuntari (netezi) precum si alte organe. In unele forme de distrofie musculara, boala devine invalidanta la adolescenta, pacientul fiind imobilizat in scaunul cu rotile. Se observa modificari ale coloanei vertebrale (scolioza). Pneumoniile si alte afectiuni ale cailor respiratorii sunt frecvente datorita functionarii defectuoase a muschilor respiratori.

Tipuri majore de distrofie musculara:

• Miopatiile miofibrilare. 


 Forme ale distrofiei musculare:

a) Distrofia musculara Duchenne (DMD) este forma cea mai raspandita de distrofie musculara, afectand aproximativ 3 baieti din 1000. Este o boala ereditara, cu transmitere autosomal recesiva legata de cromozomul X. Prin urmare, miopatia Duchenne afecteaza numai nou-nascutii de sex masculin. Boala este cauzata de o gena defectuoasa, care genereaza deficienta unei proteine numita distrofina. Absenta distrofinei duce la aparitia de leziuni ale membranelor care acopera celulele musculare (miocite), antrenand degenerarea fibrelor musculare si necroza miocitara. In anumite situatii, boala Duchenne se manifesta inca din stadiul embrionar, in altele insa, ea se manifesta dupa varsta de 3 sau 4 ani. Copiii afectati necesita mai mult timp pentru a invata sa mearga decat in mod normal. Ei au un mers leganat sau pe varfuri si intampina dificultati in urcarea scarilor, alergare sau ridicarea de la sol. Tendinta de cadere este accentuata. Dupa aparitia primelor simptome, boala evolueaza rapid. Se observa contracturile (contractiile involuntare) si scoliza. In ciuda slabiciunii, muschii par hipertrofiati din cauza inlocuirii fibrelor musculare pierdute cu tesut conjunctiv sau adipos. La varsta de 12 ani, copiii isi pierd  capacitatea de mers si sunt imobilizati in scaune cu rotile.

Simptome:

• Dificultate la ridicarea din clinostatism (dificultate la ridicarea in picioare);
• Slabiciunea muschilor membrelor inferioare, ceea ce cauzeaza dificultati la alergare sau la efectuarea de sarituri;

• Anumit grad de retard mintal in unele cazuri. 


 b) Distrofia musculara Becker (DMB) afecteaza exclusiv barbatii. Ele sunt cauzate de deficienta genetica a unei proteine numite distrofina. Simptomele distrofiei musculare Becker sunt in general mai putin evidentiate decat ale miopatiei Duchenne. Debutul lor este variabil, de la 2 la 45 ani, varsta medie de aparitie a simptomelor fiind de 12 ani. Capacitatea de mers este pastrata dupa varsta de 16 ani, iar deformarea coloanei vertebrale este mai rara. Distrofia musculara Becker este de 10 ori mai rara decat boala Duchenne, afectand cca 3 baieti din 10000. Majoritatea pacientilor traiesc pana la 50 -60 ani, cauzele decesului fiind aceleasi ca in cazul miopatiei Duchenne: infectiile pulmonare si insuficienta cardiaca.

 c) Distrofia miotonica, cunoscuta si sub denumirea de boala Steinert, produce rigidizarea muschilor si scade capacitatea lor de relaxare (miotonie), precum si slabirea muschilor afectati. Desi aceasta forma de distrofie musculara poate afecta si copiii, ea este intalnita de obicei la varsta adulta; muschii pot deveni rigizi in urma contractiei. Severitatea afectiunii variaza in limite largi iar gradul de progresie a bolii este redus. 

Simptome:

 d) Distrofia facio-scapulo-humerala sau distrofia Landouzy-Dejerine este o boala ereditara cu transmitere autosomal dominanta, caracterizata prin afectarea musculaturii faciale si a centurii scapulare (muschi pectoral, trapez). Distrofia facio-scapulo-humerala este intalnita la ambele sexe si deseori afecteaza mai multi membri ai aceleasi familii.  Debutul bolii este intre 7 si 40 ani, cel mai adesea inainte de 20 ani. Se regaseste  si o forma infantila a bolii, cu debut la 1 -2 ani, rapid progresiva. Aceasta boala determina slabirea progresiva a urmatoarelor grupe de muschi:

e) Distrofia musculara a centurilor - simptomele debuteaza la sfarsitul copilariei sau la inceputul varstei adulte. Se caracterizeaza prin atrofia muschilor umerilor si soldurilor si prin dificultati respiratorii in cazul atingerii diafragmului. Poate fi insotita de insuficienta cardiaca sau aritmie.

 f) Distrofia musculara congenitala se refera la un grup de distrofii musculare mostenite. Distrofia musculara congenitala este prezenta inca din momentul nasterii si devine evidenta inaintea varstei de 2 ani. Cursul afectiunii variaza semnificativ in functie de forma clinica a bolii: anumite forme progreseaza incet si cauzeaza un grad redus de infirmitate, in timp ce alte forme clinice avanseaza extrem de rapid si duc la tulburari motorii majore. Simptome:

- Slabiciune musculara generalizata;
- Deformarea articulatiilor. 

g) Distrofia musculara oculo-faringiana
Semne:

- caderea pleoapelor

- slabirea musculaturii globilor oculari, a fetei si gatului ceea ce cauzeaza afectarea miscarilor ochilor si respectiv a deglutitiei (inghitului)

Gradul de progresie este redus, iar manifestarile bolii apar intre 40 si 50 de ani. 

h) Miopatiile miofibrilare afecteaza, in general, atat grupele musculare proximale cat si pe cele distal.
Simptome:

- Rigiditatea coloanei vertebrale;
- Contracturi musculare;
- Afectare neurologica (neuropatie periferica);
- Ingrosarea si rigidizarea miocardului (afectarea muschiului inimii - cardiomiopatie).

 Cauze:

Toate tipurile de distrofie musculara sunt determinate de factori ereditari. Gena responsabila pentru distrofia Duchenne si Becker este transmisa prin cromozomul X al mamei. Femeile au doi cromozomi X, in timp ce barbatii au un cromozom X si un cromozom Y. Boala nu se intalneste la nou-nascutii de sex feminin, intrucat gena normala de pe unul din cromozomii X este dominanta fata de gena defectuoasa de pe celalalt cromozom X. In schimb, femeile pot transmite boala nou-nascutilor de sex masculin. Intrucat baietii nu mostenesc decat un singur cromozom X, ei nu beneficiaza de o gena normala care sa o impiedice pe cea defecta, astfel incat viciul de pe cromozomul X se manifesta, iar boala se declara. Distrofina este o proteina produsa de muschi care ajuta celulele musculare sa isi pastreze forma. Gena defectuoasa care se intalneste la originea distrofiei musculare Duchenne impiedica productia de distrofina, rezultatul fiind leziunile membranare si necroza (distrugerea) fibrelor musculare. La femeile purtatoare, riscul este de 50% de a transmite boala fiilor. Distrofia miotonica are o transmitere autosomal dominanta. Daca unul din parinti poarta gena responsabila pentru distrofie miotonica, riscul este de 50% de a transmite boala la copii. Alte tipuri de distrofie musculara afecteaza in mod egal ambele sexe.

Cauze naturale. Pe parcursul a multor milioane de ani, organismul nostru s-a obisnuit cu aer proaspat, alimente naturale si miscare zilnica regulata. In ultima perioada, stilul nostru de viata s-a schimbat in mod drastic. Ocupatiile actuale sedentare si stationare, utilizarea mijloacelor de transport, mediul poluant, consumul substantelor nocive, radiatiile electrice, ultravioletele si altele, dauneaza mult vitalitatii si starii noastre de sanatate. Deoarece Pamantul nu mai este cel de odinioara si stilul nostru de viata nu mai este natural. In ultimii 100 de ani poluarea mediului a crescut de mai multe sute de ori, ceea ce influenteaza direct starea sanatatii noastre. Elementele esentiale ale organismului nostru sunt substante minerale si oligolelemente. Poluarea solului, apei si aerului a daunat atat de mult compozitiei substantelor minerale, incat in zilele noastre nu se mai regasesc in natura la fel cum erau in urma cu un secol.

Tratament naturist

Astazi in lume exista deja numeroase suplimente nutritive exceptionale. Pe parcursul utilizarii produselor de calitate, sute de mii de oameni relateaza despre ameliorarea bolilor sau despre vindecari spectaculoase.

Produse recomandate ca adjuvant in tratamentul distrofiei musculare:

Olimpiq StemXCell 50% sau Olimpiq StemXCell 175% - 1+1 capsule pe zi

Flavin 7 Sirop - 20 ml pe zi in 2 prize, inainte de masa

Germeni de dovleac - 3 capsule pe zi

Germeni de grau alac - 3 capsule pe zi

Calciu Coral - 2 capsule pe zi

Vitamina E - 1 capsula pe zi

Magneziu - 1 capsula pe zi

Crom - 1 capsula pe zi

 



Puncte Bonus: 35
219 Ron

Buc


Olimpiq Jubileum SXC 250% 120/120
Transport Gratuit

Olimpiq Jubileum SXC 250% 120/120Olimpiq Jubileum SXC 250% 120/120- Remediu natural de multiplicare si protejare a celulelor stem din ...
Mai multe detalii ...

Puncte Bonus: 146
869  695 Ron

Buc


Olimpiq SXC CC Jubileum 250%
Transport Gratuit

Olimpiq SXC CC Jubileum 250% 60/30 capsule  Intr-o ora putem avea cu 250% mai multe celule stem in organism ...
Mai multe detalii ...

Puncte Bonus: 102
594  475 Ron

Buc


Olimpiq Jubileum SXC 200% - 60/60 cps

Olimpiq Jubileum SXC 200% - 60/60 capsuleOlimpiq Jubileum SXC 200% - 30/30 capsule - administrare 1 lun ...
Mai multe detalii ...

Puncte Bonus: 82
494  395 Ron

Buc


Olimpiq SXC Jubileum 200% 30/30 cps

Olimpiq SXC Jubileum 200% 30/30 cpsPachet Olimpiq SXC Jubileum 200% 30/30 cps - administrare 1 lunaPachet Olimpiq SXC Jubileum 20 ...
Mai multe detalii ...

Puncte Bonus: 44
269  215 Ron

Buc


Germeni de Seminte de dovleac 250 capsule

ACEST PRODUS NU MAI FACE PARTE DIN OFERTA VITA CRYSTAL ...
Mai multe detalii ...

Puncte Bonus: Indisponibil
109 Ron

Buc


Germeni de Seminte de dovleac 100 capsule

Germeni de Dovleac100 capsule250 capsule ...
Mai multe detalii ...

Puncte Bonus: Indisponibil
55 Ron

Buc


Germeni de Grau alac 250 capsule

Au un efect special, de intarire a sistemului nervos. Produsul contine pulbere liofilizata obtinuta printr-o tehnologie unica de germinare a semintelor de grau alac (graminae), imbogatita cu saruri minerale 84M ...
Mai multe detalii ...

Puncte Bonus: 15.2
91 Ron

Buc



Vitamina E 60 capsule

Vitamina E60 capsuleVitamina E ...
Mai multe detalii ...

Puncte Bonus: 7
51 Ron

Buc


Calciu Coral 250 capsule

PRODUSUL A FOST INLOCUIT CU CALCIU TOP FORTE Analiza chimica a calciului provenit din reci ...
Mai multe detalii ...

Puncte Bonus: 45
261  209 Ron

Buc


Puncte Bonus: 26
150 Ron

Buc


Calciu 60 capsule

Calciu60 capsuleCalciul este unul dintre celel mai importante elemente vitale organism ...
Mai multe detalii ...

Puncte Bonus: 6
44 Ron

Buc


Crom 60 capsule

Crom 60 capsuleCromul este unul dintre mineralele esentia ...
Mai multe detalii ...

Puncte Bonus: 5
45 Ron

Buc


Magneziu 60 capsule

Magneziu60 capsuleMagneziu indeplineste un rol vital in buna functionare a organsimului nostru dar si in ...
Mai multe detalii ...

Puncte Bonus: 6
51 Ron

Buc

1



promo flavin 7