GRIPA
Gripa este o boală respiratorie acută, cauzată de viruşii gripali si se raspandeste pe cale aeriana. Multe persoane confunda gripa cu o simpla raceala (guturai), fara sa fie constienti de implicatiile serioase pe care le poate avea aceasta infectie respiratorie. Daca inspiri aerul care contine particule din tusea sau stranutul unei persoane infectate, este foarte posibil sa te gripezi si tu. Toamna inlesneste raspandirea gripei in randul intregii populatii, ajungandu-se la epidemii. Frigul si vremea umeda ii determina pe oameni sa se adune in locurile publice (restaurante, cafenele, baruri, cluburi, cofetarii etc) care pot constitui adevarate focare de infectie. Aglomeratia din mijloacele de transport in comun, magazinele, cafenelele devin locatii perfecte pentru raspandirea gripei. Gripa se transmite usor de la om la om din cauza conditiilor favorizante, cum ar fi aglomerarile urbane, colectivitatile de copii si adolescenti.
Gripa este determinata de infectia cu unul din cele 3 tipuri de virusuri gripale clasice: A, B, C care sunt clasificate in familia Ortomyxoviridae. Aceste virusuri monocatenare ARN sunt structural si biologic similare dar variaza antigenic. Miezul ARN consta din 8 secvente genetice inconjurate de o anvelopa din 10 proteine sau 11 proteine. Imunologic, proteinele de suprafata cele mai importante cuprind hemaglutinina si neuraminidaza. Virusurile sunt tipate in functie de aceste proteine. Cele mai frecvente subtipuri de gripa care infecteaza oamenii sunt H1N1 si H3N2.Infectiile gripale apar dupa transferul de secretii respiratorii de la o persoana infectata la o persoana imunologic succeptibila. Daca nu este neutralizata de anticorpii secretorii, virusul invadeaza caile si celulele tractului. O data intrat in celulele gazdei, apar disfunctia celulara si degenerarea, alaturi de replicarea virala si eliberarea de noi virusuri. Perioada de incubatie a gripei variaza de la 18-72 de ore.
Gripa A este in general mai patogenica decit cea de tip B. Gripa A este o infectie zoonotica, iar cele peste 100 de tipuri de gripa A infecteaza cele mai multe specii de pasari, porcine, cai sau caini.
Simptome:
- febră (de obicei, crescută);
- migrene;
- oboseală extremă;
- tuse uscată;
- dureri de gât;
- nas sensibil;
- dureri musculare;
- simptome stomacale ca greaţă, vomă, diaree, care se întâlnesc adesea mai mult la copii decât la adulţi.
Complicaţiile gripei:
Pneumonia gripala primara:
-caracterizata de tuse progresiva
- dispnee
- cianoza dupa debutul initial al infectiei
Pneumonia bacteriana secundara:
-poate aparea prin infectarea cu numeroase bacterii (Staphylococcus aureus, Streptococcus pneumonie, Haemophilus influenzae) .Complicatia cea mai severa este pneumonia stafilococica, care se dezvolta la 3 zile dupa prezentarea initiala a pneumoniei virale. Pacientii sunt grav bolnavi, cu hipoxemie, leucocitoza, tuse sanguinolenta productiva si radiografie toracica care arata multiple infiltrate cavitare. S. aureus metiocilino-sensibil si rezistent MRSA pot fi severe si dificil de tratat.
Pneumonia cu S. pneumoniae sau H. influenzae:
- se dezvolta la 2-3 zile dupa simptomele initiale de gripa si pot fi controlate ca pneumonie comunitara cistigata.
Sindromul Reye:
Este o boala care poate fi fatala si afecteaza numeroase organe, mai ales creierul si ficatul, determinand de asemeni hipogliemie. Cauza exacta este necunoscuta, dar este asociat cu consumul de aspirina (salicilati) la copiii cu afectiuni virale. Apare si in absenta aspirinei. Boala determina encefalopatie severa si steatoza hepatica.
Tratament:
- repaus la pat, in camera aerisita (nu supraincalzita)
- consum crescut de lichide: ceai, compot, suc de fructe, supa, care pot fi caldute (dar nu fierbinti)
- vitamina C (sub forma de tablete sau siropuri)
- combaterea febrei cu antitermice, care in functie de varsta pot fi siropuri, supozitoare, comprimate
- combaterea tusei cu antitusive etc.
Masurile preventive in perioada de epidemie:
-evitarea aglomeratiilor
-folosirea batistei cand tusim sau stranutam)
Virusul gripal A H1N1 s-a raspandit intr-un ritm alert la nivel mondial. Virusul A H1N1 este doar un alt tip de virus gripal, asemanator celui care provoaca gripa sezoniera tipica. Diferenta este ca virusul A H1N1 este nou si cei mai multi nu au imunitate la el.
Simptome specifice gripei A H1N1
-febră mare
-tuse
- nas înfundat sau secreţii nazale
-dureri in gat
- dureri musculare
-dureri de cap
-frisoane
-oboseală, care poate fi în unele cazuri extremă
-diaree
- varsaturi
Simptomele mai grave ale infecţiei cu gripa A H1N1 ar putea include pneumonie şi insuficienţă respiratorie.
Cauze naturale. Pe parcursul a multor milioane de ani, organismul nostru s-a obisnuit cu aer proaspat, alimente naturale si miscare zilnica regulata. In ultima perioada, stilul nostru de viata s-a schimbat in mod drastic. Ocupatiile actuale sedentare si stationare, utilizarea mijloacelor de transport, mediul poluant, consumul substantelor nocive, radiatiile electrice, ultravioletele si altele, dauneaza mult vitalitatii si starii noastre de sanatate. Deoarece Pamantul nu mai este cel de odinioara si stilul nostru de viata nu mai este natural. In ultimii 100 de ani poluarea mediului a crescut de mai multe sute de ori, ceea ce influenteaza direct starea sanatatii noastre. Elementele esentiale ale organismului nostru sunt substante minerale si oligolelemente. Poluarea solului, apei si aerului a daunat atat de mult compozitiei substantelor minerale, incat in zilele noastre nu se mai regasesc in natura la fel cum erau in urma cu un secol.
Tratament naturist
Astazi in lume exista deja numeroase suplimente nutritive exceptionale. Pe parcursul utilizarii produselor de calitate, sute de mii de oameni relateaza despre ameliorarea bolilor sau despre vindecari spectaculoase.
Produse recomandate ca adjuvant in tratamentul gripei:
Argint coloidal Nano Silver - 20-50 ml pe zi in 2 prize, inainte de masa
Sfecla rosie - 1-2 capsule pe zi
Crystal Silver Natur Power500 mlCrystal Silver Natur Power inl
...
Mai multe detalii ...
Sfecla Rosie100 capsule200 capsule Sfecla rosie este bogata in potasiu,
...
Mai multe detalii ...
Efectele benefice ale sfeclei asupra sanatatii sunt de multa vreme cunoscute. Efectul vindecator multilateral al acestei plante se datoreaza continutului mare de vitamine, minerale si fitocompus
...
Mai multe detalii ...
4GComplex Ciuperci Terapeutice100 capsule4G reprezinta un complex de
...
Mai multe detalii ...

