HERPES
Herpesul este o boală infecţioasă de etiologie virală, caracterizată prin persistenţa şi latenţa infecţiei, cu multiple reactivări. Clinic, manifestările sunt variate, de la leziuni localizate până la herpes generalizat. Herpesul este provocat de virusul herpes simplex care se prezinta sub forma unor vezicule pruriginoase pline cu fluid. Majoritatea oamenilor au parte de cel putin un episod viral cu herpes simplex in cursul vietii.
Tipuri:
VHS tip 1: infecteaza mai ales jumatatea superioara a corpului, se transmite prin contactul direct cu leziunile herpetice si prin saliva purtatorilor sanatosi
VHS tip 2: infecteaza mai ales regiunea genitala, se transmite prin contact sexual si in timpul nasterii de la mama la nou-nascut
Atat tipul 1, cat si tipul 2 de herpes simplex sunt rezidenti intr-o stare latenta in fibrele nervoase care conduc sensibilitatea de la nivelul pielii. In timpul unui atac viral, virusul se multiplica pe traiectul nervilor si la suprafata pielii si produce leziunile specifice acestei infectii. Dupa vindecare, virusul nu se mai multiplica cu aceeasi rata si se retrage de la nivelul pielii in lungul fibrelor nervoase, revenid la starea latenta, fara semne clinice, de dinaintea infectiei. In general, primul atac viral are loc la copii sau tineri si sunt de regula forme usoare sau subclinice. Infectiile cu virusul herpes simplex tip 2 au loc, in special, dupa pubertate si de cele mai multe ori se transmite pe cale sexuala. Simptomele apar inca de la prima infectie. Infectia este transmisa de la o persoana cu o infectie activa sau de la un individ fara simptome.
Virusul se gaseste in saliva si in secretiile genitale in timpul atacului viral si persista cateva zile sau chiar saptamani dupa vindecare. Cantitatea de virusi eliminata in timpul episodului infectios este de 100 sau chiar 1000 de ori mai mare decat in perioada de inactivitate. Transmiterea se face prin contact direct cu secretiile ce contin virusurile. Leziunile sau ranile minore ale pielii constituie porti de intrare pentru virusi si inlesnesc contractarea infectiei. Virusul poate fi inoculat in orice zona a corpului pentru a produce o noua infectie, chiar daca a existat sau nu o infectie anterioara cu oricare tip viral. Dupa prima infectie se dezvolta o anumita imunitate fata de herpes simples, insa acesta nu ofera o protectie totata impotriva viitoarelor recidive. Atunci cand imunitatea este instabila, atat prima infectie cat si urmatoarele episoade infectioase, tind sa aiba o frecventa mai mare si sa fie mult mai grave si persistente.
Virusul herpes simplex produce atât infectii primare cât si recurente.
- Infectia primara este mai severa si are o istorie naturala diferita de cea a infectiei recurente. Dupa infectia primara, virusul dispare din leziunile cutanate, dar ramane in stare latenta in ganglionii senzitivi ai nervilor corespunzatori teritoriului afectat.
-Infectia recurenta este cauzata de reactivarea acestui virus dormant, care migreaza pe traiectul nervos spre tegument.
Simptome:
-inflamarea gurii
- febra
- inflamarea gatului
- cresterea in dimensiuni a nodulilor limfatici de la nivelul gatului
- salivare excesiva la copiii mici
- usturime
- arsura
- prurit genital (mancarime a pielii)
- parestezie (amorteala)
- cresterea sensibilitatii sau durere la nivelul zonei afectate, ceea ce este cunoscut sub numele de stadiul prodromal.
Unii din factorii care pot declansa recurenta leziunilor herpetice sunt:
-expunerea la nivelul razelor solare, in special a buzelor
-stresul
-oboseala
-alte infectii, ca de exemplu raceala sau gripa
-alergiile alimentare
-tratamentul dentar
-leziuni ale buzelor sau a gingiilor
-o slabire a sistemului imunitar, cauzata de corticosteroizi sau unei boli autoimune
-o operatie estetica, ca de exemplu inlaturarea straturilor superficiale ale pielii (o abraziune controlata) sau lifting facial cu ajutorul laserului
-variatiile hormonale cauzate de ciclul menstrual feminin
-sarcina
-persoanele cu un sistem imun deficitar sunt mai susceptibile la recurente ale leziunilor herpetice, mai severe si de durata mai lunga decat cei cu un sistem imunitar normal. Infectia cu virusul herpes simplex poate pune in pericol starea de sanatate la persoanele cu un sistem imun deficitar.
HERPESUL GENITAL
Herpesul genital este o boala cu transmitere sexuală, care afecteaza atat femeile, dar si barbatii. Herpesul genital este provocat, de cele mai multe ori, de virusul herpes simplex-2 (HSV-2). Acest tip de virus poate ramane în organism în stare latenta foarte mult timp. Herpesul genital este cea mai frecventă boală cu transmitere sexuală.
Virusul patrunde în mucoase sau in piele prin fisuri microscopice. Acesta se activează si se reactiveaza cand organismul este slabit, dar poate fi prezent fara a se manifesta, situatie in care purtatorul poate transmite virusul şi altor persoane, fara sa-si dea seama ca este contaminat. Herpesul genital se poate transmite si în timpul nasterii, de la mama la fat. La nou-nascuţi, herpesul genital poate declanaa complicaţii, cum ar fi afectarea vederii (chiar orbire), afectarea creierului sau chiar deces. Herpesul genital poate fi transmis nou nascutului la nastere, la trecerea prin canalul pelvian, de la mama care are infectie activa.
La femei:
Pustulele (bubitele) sunt localizate la nivelul labiilor, clitoris, vagin, col uterin si sunt insotie de edem (umflatura). Poate cuprinde si regiunea uretrei, situatie in care urinarea devine dureroasa, insotita de usturime si secretii uretrale. Discomfortul este atat de mare, incat persoana infectata ajunge sa nu mai urineze (disurie). Leziunile se pot intinde si in jurul zonei genitale - pot cuprinde anusul (mai ales daca se practica sexul anal), fesele si regiunea inghinala.
La barbati:
Leziunile herpetice sunt localizate, in special, la nivelul preputului, glandului si teaca penisului. Pot provoca usturimi si prurit in zona genitala precum si disurie.
Simptome:
La femei:
-tumefierea (umflarea) şi înroşirea mucoasei vulvare
- dureri la nivelul mucoasei vulvare,„băşicuţe" care ulterior se sparg
- secretie vaginală purulenta
- ganglionii inghinali se maresc şi devin durerosi
- febra
-dureri de cap, de spate, stare generală proasta
La bărbaţi:
- usturimi şi prurit
-secreţii uretrale
Complicatii:
Numeroase complicatii sunt asociate cu herpesul genital. Acest tip de virus are o mare importanta pentru femei, intrucat studiile au demonstrat ca poate cauza cancer cervical. Riscul este cu atat mai ridicat cu cat HSV este prezent in combinatie cu virusul Papilloma uman (HPV), virusul responsabil de negii genitali. Pentru femeile insarcinate, HSV-1 si HSV-2 aflat in afara organelor genitale sau pe traseul bebelusului pentru nastere este o amenintare serioasa pentru acesta. Infectiile la nou-nascuti pot duce la meningita herpetica, viremia herpetica, infectie cronica a pielii si chiar moartea.
Folosirea corectă a prezervativului ne poate feri de contactarea virusului. Dacă leziunile ulceroase nu sunt acoperite perfect, transmiterea virusului nu este împiedicată. Dacă unul dintre cei doi parteneri sunt infectaţi cu HSV, în perioadele cu herpes manifest, cea mai buna metoda este abstinenta de la contact sexual.
Cauze naturale. Pe parcursul a multor milioane de ani, organismul nostru s-a obisnuit cu aer proaspat, alimente naturale si miscare zilnica regulata. In ultima perioada, stilul nostru de viata s-a schimbat in mod drastic. Ocupatiile actuale sedentare si stationare, utilizarea mijloacelor de transport, mediul poluant, consumul substantelor nocive, radiatiile electrice, ultravioletele si altele, dauneaza mult vitalitatii si starii noastre de sanatate. Deoarece Pamantul nu mai este cel de odinioara si stilul nostru de viata nu mai este natural. In ultimii 100 de ani poluarea mediului a crescut de mai multe sute de ori, ceea ce influenteaza direct starea sanatatii noastre. Elementele esentiale ale organismului nostru sunt substante minerale si oligolelemente. Poluarea solului, apei si aerului a daunat atat de mult compozitiei substantelor minerale, incat in zilele noastre nu se mai regasesc in natura la fel cum erau in urma cu un secol.
Tratament naturist
Astazi in lume exista deja numeroase suplimente nutritive exceptionale. Pe parcursul utilizarii produselor de calitate, sute de mii de oameni relateaza despre ameliorarea bolilor sau despre vindecari spectaculoase.
Produse recomandate ca adjuvant in tratamentul herpesului:
Flavin 7 Sirop - 20 ml pe zi in 2 prize, inainte de masa
Flavin Hidrogen - 50-100 ml pe zi in 2 prize, inainte de masa
Amino Lizin - 1-2 capsule pe zi, inainte de masa
Argint coloidal Nano Silver - 20-50 ml pe zi in 2 prize, inainte de masa
Vitamina C - 1 capsula pe zi
Zinc - 1 capsula pe zi
Ulei Crystal - 3-4 aplicari pe zi
Crystal Silver Natur Power500 mlCrystal Silver Natur Power inl
...
Mai multe detalii ...
Lizina este unul dintre aminoacizii esentiali care compun proteinele noastre. La copii este nelipsit in dezvoltare, la adulti este deosebit de folositor pentru vindecarea, regenerarea ranilor si operatiilor. In lips
...
Mai multe detalii ...
Amino Lizin100 capsuleUnul dintre aminoacizii esentiali care ajuta la comp
...
Mai multe detalii ...
Zinc60 capsuleZincul este un oligoelement esential si indispensabil organismului nostr
...
Mai multe detalii ...
Are o influenţă benefică asupra vaselor capilare, muşchilor, oaselor şi articulaţiilor. Are o acţiune antispastică, antialgică, de relaxare dar şi de revigorare a organismul
...
Mai multe detalii ...