INFECTIE CU HELICOBACTER PYLORI
Helicobacter Pylori este o bacterie care infecteaza mucoasa stomacului şi a duodenului. Denumirea ei se trage de la forma de helix, forma care, se pare, ca este responsabila de adaptabilitatea si capacitatea de infectare in mediul puternic acid de la nivelul stomacului.
Helicobacter Pylori este o bacterie spiralata si ciliata care traieste la nivelul stomacului la persoanele infectate, intr-un mediu acid ostil, la care este adaptata perfect. Aproape 50% din populatia globului si peste 60% din populatia Romaniei este infectată cu aceasta bacterie. Totuşi, numai 10% din cei infectaţi se imbolnavesc de ulcer. In anumite situatii, infectia cu Helicobacter pylori poate conduce la complicatii serioase, cum ar fi ulcerul gastric sau cancerul de stomac. In ultimii ani, studiile efectuate au aratat din ce in ce mai pregnant posibila asociere dintre Helicobacter si o serie de afectiuni cutanate, conturandu-se astfel rolul bacteriei in aparitia si evolutia acestora.
Leziunile dermatologice care pot fi asociate cu infectia cu Helicobacter:
- urticaria cronica idiopatica
- acneea rozacee
- alopecia areata
- purpura trombocitopenica autoimuna
- purpura Henoch-Schonlein
- sindromul Sjogren
- psoriazisul
Infectia Cu Helicobacter Pylori:
-aceasta bacterie exista in apa de baut, pe legume si fructe
-transmiterea se face in acelasi mod ca si pentru hepatita A
-nu a fost demonstrat ca se transmite de la om la om prin contact direct
-este o infectie foarte des intalnita la om, insa doar o parte din cei care au aceasta bacterie vor dezvolta boli digestive (depinzand de fondul lor genetic in principal)
Afectiunile care pot fi provocate de aceasta bacterie :
-Dispepsia - cea mai frecventa
-senzatia de balonare (jena in capul pieptului)
-dastrita--durere sau jena in capul pieptului
-ulcerul gastric sau duodenal
-limfomul gastric
Simptome:
-durere sau arsura abdominala;
- greata;
- voma;
- eructatii frecvente;
- balonare;
- scadere ponderala.
Factorii de risc:
-factorii genetici, incidenta infectiei in familiii este mai mare la rudele de gradul intai
-nivelul de dezvoltare economica, generatiile mai tinere au o prevalenta mai scazuta a infectiei fata de cele mai batrine
-varsta, exista o crestere a prevalentei infectiei odata cu inaintarea in virsta dar cea mai mare incidenta este in primii ani de viata
-sexul, exista studii care arata ca barbatii ar fi mai afectati, astfel si numarul de cancere gastrice este mai mare la sexul masculin
- Viata in medii aglomerate. Riscul de a contracta infectia este mai crescut daca persoana respectiva traieste in medii aglomerate
- Lipsa unei surse de apa potabila
- Viata in tarile in curs de dezvoltare. In aceste tari, ca urmare a aglomeratiilor umane si a conditiilor de igiena precara infectia este mai usor de contractat
- Viata alaturi de o persoana infectata. Bacteria se transmite de obicei si persoanelor care locuiesc impreuna cu individul infectat cu bacteria Helicobacter pylori.
Cauze naturale. Pe parcursul a multor milioane de ani, organismul nostru s-a obisnuit cu aer proaspat, alimente naturale si miscare zilnica regulata. In ultima perioada, stilul nostru de viata s-a schimbat in mod drastic. Ocupatiile actuale sedentare si stationare, utilizarea mijloacelor de transport, mediul poluant, consumul substantelor nocive, radiatiile electrice, ultravioletele si altele, dauneaza mult vitalitatii si starii noastre de sanatate. Deoarece Pamantul nu mai este cel de odinioara si stilul nostru de viata nu mai este natural. In ultimii 100 de ani poluarea mediului a crescut de mai multe sute de ori, ceea ce influenteaza direct starea sanatatii noastre. Elementele esentiale ale organismului nostru sunt substante minerale si oligolelemente. Poluarea solului, apei si aerului a daunat atat de mult compozitiei substantelor minerale, incat in zilele noastre nu se mai regasesc in natura la fel cum erau in urma cu un secol.
Tratament naturist
Astazi in lume exista deja numeroase suplimente nutritive exceptionale. Pe parcursul utilizarii produselor de calitate, sute de mii de oameni relateaza despre ameliorarea bolilor sau despre vindecari spectaculoase.
Produse recomandate ca adjuvant in tratamentul infectiei cu Helicobacter Pylori:
Olimpiq StemXCell 50% sau Olimpiq StemXCell 175% - 1+1 capsule pe zi
Flavin 7 Sirop - 20 ml pe zi in 2 prize, inainte de masa
Flavin Hidrogen - 50-100 ml pe zi in 2 prize, inainte de masa
Argint coloidal Nano Silver - 20-50 ml pe zi in 2 prize, inainte de masa
Rezveratrol Forte - 1-2 capsule pe zi
Germeni de varza rosie - 3 capsule pe zi
Germeni de brocoli - 3 capsule pe zi
Citrus F - 1 capsula pe zi
Olimpiq Jubileum SXC 250% 120/120Olimpiq Jubileum SXC 250% 120/120- Remediu natural de multiplicare si protejare a celulelor stem din
...
Mai multe detalii ...
Olimpiq SXC CC Jubileum 250% 60/30 capsule
Intr-o ora putem avea cu 250% mai multe celule stem in organism
...
Mai multe detalii ...
Olimpiq Jubileum SXC 200% - 60/60 capsuleOlimpiq Jubileum SXC 200% - 30/30 capsule - administrare 1 lun
...
Mai multe detalii ...
Olimpiq SXC Jubileum 200% 30/30 cpsPachet Olimpiq SXC Jubileum 200% 30/30 cps - administrare 1 lunaPachet Olimpiq SXC Jubileum 20
...
Mai multe detalii ...
Crystal Silver Natur Power500 mlCrystal Silver Natur Power inl
...
Mai multe detalii ...
Varza rosie apartine familiei Brassicaceae si are proprietati antioxidante extraordinare, determinate de compusii din structura, cum ar fi sulforafanii, indocarbazolul, care stimuleaza producerea de enzime neces
...
Mai multe detalii ...
Germeni de varza rosie100 cpasule250 capsuleVarza,
...
Mai multe detalii ...
Germenii de broccoli reprezinta cea mai complexa sursa naturala de enzime. Prezinta un continut ridicat in saruri minerale ( Fe, K, Mn, Se, Zn, Mg, Ca) iar datorita efectului sinergic al elementelor din compoziti
...
Mai multe detalii ...
Germeni de Brocoli100 capsule250 capsuleBroccoli
...
Mai multe detalii ...
Citrus F60 capsuleCitrus F reprezinta un complex de vitam
...
Mai multe detalii ...
Rezveratrolul este un antibiotic vegetal, din grupa de substante numite fitoalexine, care se gaseste in coaja strugurelui rosu si in vinurile rosii.
...
Mai multe detalii ...