LUPUS ERITEMATOS
Aceasta boala a fost numita lupus din cauza modificarilor de la nivelul pielii care devine rosu-violacee si sensibila la soare, de obicei in zona pometilor, amintind de muscatura de lup. Lupusul eritematos este o boala in care perioadele de acalmie se intretaie cu perioadele de acutizare, care se manifesta adesea prin febra, fatigabilitate, inflamatia pleoapelor si gleznelor. Acesti pacienti pot avea articulatii inflamate si dureroase si afectare renala.
Exista cinci tipuri de lupus eritematos:
- sistemic
- discoid/cutanat
- subacut discoid
- indus medicamentos sistemic
- neonatal
Cauze:
Cauzele producerii acestei boli nu sunt cunoscute, stiindu-se doar ca este o boala autoimuna (organismul creeaza anticorpi impotriva lui insusi). Ea afecteaza mai multe organe, in special articulatiile si rinichii. Vasele sanguine mici sunt distruse in aceste zone. Este o boala in care perioadele de acalmie se intretaie cu perioadele de acutizare, care se manifesta adesea prin febra, fatigabilitate, inflamatia pleoapelor si gleznelor. Acesti pacienti pot avea articulatii inflamate si dureroase si afectare renala. De asemenea, pot aparea inflamatia pleurei (foitele care invelesc plamanii), pericardului (invelisul inimii) si a dura mater-ului (invelisul creierului). Pot aparea leucopenia (un numar scazut de globule albe in sange), trombocitopenia (un numar scazut de trombocite sau plachete in sange) si anemia (scaderea concentratiei hemoglobinei in sange). In cazuri rare, unele medicamente pot determina o boala lupus-like, care dispare atunci cand medicamentul este intrerupt.
Simptome:
-febra
-pierderea poftei de mancare
-pierderea in greutate
-manifestarile articulare (artrita acuta, subacuta sau cronica, sau simple dureri articulare)
Manifestari cutanate:
- eritem al fetei in forma de aripi de future
- leziuni de lupus ritematos cronic (placi rosii continand cruste)
- vascularita
- urticarie
- sensibilitate la lumina
- caderea parului
- leziuni de tip degeratura
-crestere sau diminuare a pigmentatiei
Sistemul nervos poate, de asemenea, sa fie atins:
-crize convulsive
- paralizie
- migrena
- tulburari de comportament
-tulburari cardiovasculare (pericardita, miocardita, endocardita, tromboza arteriala sau venoasa, hipertensiune)
- respiratorii (pleurezie)
-hematologice (leucopenie, trombopenie, anemie hemolitica, chiar hipertrofie ganglionara, crestere in volum a splinei).
Sarcina si perioada de dupa nastere favorizeaza puseele bolii. Avorturile spontane sunt frecvente.
Factori de risc:
-expunerea la soare si in special la ultraviolete B, este cunoscuta ca fiind unul din factorii declansatori ai lupusului si ai aparitiei simptomelor
-factorii hormonali
-unele medicamente sunt triggeri pentru aparitia lupusului si a simptomelor specifice
-unele infectii sunt, de asemenea, considerate a fi triggeri ai lupusului
- infectiile cucitomegalovirus, parvovirus si virus hepatic C pot determina aparitia acestei boli
- infectia cu virus Epstein-Barr este legata de aparitia bolii la copii
- expunerea la o serie de substante chimice a fost, de asemenea, legata de aparitia lupusului (tricloretilena, ce se gaseste in apa din fantani si praful de siliciu, vopselele pentru par si substantele folosite pentru indreptarea parului)
LUPUSUL ERITEMATOS CUTANAT
Dermatoza cronica caracterizata printr-o eruptie cutanata sub forma unei masti pe fata. Lupusul eritematos cronic este localizarea cutanata a lupusului eritematos diseminat.
Simptome: -leziuni cutanate rosii care cuprind cruste care nu provoaca mancarimi. Aceste leziuni debuteaza prin simple placi, de extindere limitata, uneori parcurse de mici vase dilatate. Ca urmare, ele sunt sediul unei hiperkeratoze (cresterea excesiva a stratului carnos al pielii) de importanta variabila. Leziunile se dezvolta in mod relativ simetric pe nas, urechi,obraji, frunte si barbie. Evolutia se face prin pusee succesive, adesea declansate de o noua expunere la soare. In anumite forme, lupusul se poate extinde mult, antrenand leziuni destul de inestetice.
LUPUS ERITEMATOS DISCOID
Lupusul eritematos discoid sau lupusul eritematos cutanat (cunoscut si ca lupus eritematos cronic, lupus eritematos localizat) este o dermatoză eritematos cuamoasă, cu actiune atrofianta, cu evoluţie cronica si localizare la nivelul feţei sau alte părţi ale corpului. Boala este intalnita mai ales in randul femeilor, apare la varsta adulta pe fondul unei predispoziţii genetice.
Apare din cauza deficienţei mecanismului endogen de aparare cand organismul sintetizeaza autoanticorpi
Factorii favorizanti:
- lumina solară
- traumatismele
- frigul
- infecţiile (tuberculoza, sifilisul, streptocociile)
- emoţiile
- sarcina
- menstrele.
Simptome
-eritem
- scuame
-atrofia
Clasificare.
Lupusul eritematos centrifug :
-placarde eritematoase, evoluţie rapidă, centrifugă, cu localizare la nivelul piramidei nazale şi al pomeţilor, cu aspect de „fluture". Placardele sunt uneori acoperite de scuame superficiale. Atrofia este scăzută sau absentă. Este forma care se poate vindeca, chiar şi spontan.
Lupusul eritematos fix :
- placard eritematos, bine delimitat, mai proeminent la periferie, care este zona de extensie;
- scuame keratozice aderente, uneori numai cu sediul folicular ;
- atrofie avansată, care poate provoca aspecte inestetice, iar la nivelul regiunilor paroase realizeaza alopecii definitive.
Lupusul eritematos cretaceu
-scuamele sunt groase stratificate si aderente.
Lupusul eritematos profund (Irgang) se caracterizează prin nodozităţi dermohipodermice cu localizare pe fata, care duc la atrofie mutilantă.
Lupusul eritematos tumidus este o forma atipica, care se prezinta sub aspectul unor placarde rotunde sau ovalare, de culoare rosie-violacee, papuloasa, de consistenta moale, edematoase, acoperite sau nu de scuame, cu o discreta hiperkeratoza foliculară. La centru apare atrofia alba-sidefie, in timp ce la periferie persista un chenar roşu-violaceu.
Lupusul eritematos diseminat cronic prezintă mai multe placarde discoide eritematoscuamoase atrofice, raspandite pe tot corpul, formand placi alopecice cicatriceale la nivelul regiunilor paroase.
Lupusul discoid poate avea două complicaţii rare : transformarea in cancer sau trecerea spre lupus eritematos sistemic.
Cauze naturale. Pe parcursul a multor milioane de ani, organismul nostru s-a obisnuit cu aer proaspat, alimente naturale si miscare zilnica regulata. In ultima perioada, stilul nostru de viata s-a schimbat in mod drastic. Ocupatiile actuale sedentare si stationare, utilizarea mijloacelor de transport, mediul poluant, consumul substantelor nocive, radiatiile electrice, ultravioletele si altele, dauneaza mult vitalitatii si starii noastre de sanatate. Deoarece Pamantul nu mai este cel de odinioara si stilul nostru de viata nu mai este natural. In ultimii 100 de ani poluarea mediului a crescut de mai multe sute de ori, ceea ce influenteaza direct starea sanatatii noastre. Elementele esentiale ale organismului nostru sunt substante minerale si oligolelemente. Poluarea solului, apei si aerului a daunat atat de mult compozitiei substantelor minerale, incat in zilele noastre nu se mai regasesc in natura la fel cum erau in urma cu un secol.
Tratament naturist
Astazi in lume exista deja numeroase suplimente nutritive exceptionale. Pe parcursul utilizarii produselor de calitate, sute de mii de oameni relateaza despre ameliorarea bolilor sau despre vindecari spectaculoase.
Produse recomandate ca adjuvant in tratamentul Lupusului eritematos:
Olimpiq StemXCell 50% sau Olimpiq StemXCell 175% - 1+1 capsule pe zi
Medicannabis ulei - 2 ml de 2 ori pe zi
Vitamina E - 1 capsula pe zi
Germeni de lucerna - 3 capsule pe zi
Olimpiq Jubileum SXC 250% 120/120Olimpiq Jubileum SXC 250% 120/120- Remediu natural de multiplicare si protejare a celulelor stem din
...
Mai multe detalii ...
Olimpiq SXC CC Jubileum 250% 60/30 capsule
Intr-o ora putem avea cu 250% mai multe celule stem in organism
...
Mai multe detalii ...
Olimpiq Jubileum SXC 200% - 60/60 capsuleOlimpiq Jubileum SXC 200% - 30/30 capsule - administrare 1 lun
...
Mai multe detalii ...
Olimpiq SXC Jubileum 200% 30/30 cpsPachet Olimpiq SXC Jubileum 200% 30/30 cps - administrare 1 lunaPachet Olimpiq SXC Jubileum 20
...
Mai multe detalii ...
Medicannabis ulei - Canbis Sativa200 mlCanabis Sativa - s
...
Mai multe detalii ...
Conform tradiţiei, primii care au cultivat lucernă au fost arabii, în urmă cu două mii de ani şi ei au numit-o părintele tuturor alimentelor.
În me
...
Mai multe detalii ...
Germeni de Lucerna100 capsule250 capsuleGermenii de lucerna
...
Mai multe detalii ...