flavin-7

Cosul meu (0 produse - 0 RON)  
Daca va place acest site votati-ne pe google.

MIGRENE

Migrena reprezinta o cefalee (durere de cap), care poate persista intre 4 si 72 de ore. Migrena poate sa apara de la cateva crize de migrena pe saptamana, pana la o criza de migrena la cateva luni. Migrena poate sa apara la orice varsta, dar mai frecvent intre 10 si 40 ani, oricum, nu sub varsta de 5 ani. Migrena incepe cu eliberarea in circulatia sangvina a serotoninei. Serotonina este o substanta biochimica stocata in plachetele sangvine (trombocite) secretata natural de catre organismul uman. Atunci cand serotonina este eliberata in sange, vasele sangvine se contracta (se ingusteaza). Deoarece serotonina este eliminata din organism de catre rinichi, nivelul ei la nivelul creierului se epuizeaza, cea ce determina dilatarea vaselor sangvine de la acest nivel. Aceasta dilatare determina durerea la nivelul nervilor din vecinatate, cea ce poate determina migrena.

Tipuri:

- Migrena comuna 
- Migrena clasica 

Forme clinice:

- migrena cu aura

- migrena fara aura

 In cazul migrenei cu aura, unele persoane primesc anumite avertismente neurologice cu 5-20 de minute înainte de atacul migrenei. Această avertizare, numită aură, poate consta în flashuri strălucitoare de lumini colorate, linii în zig-zag, pete negre ce cresc progresiv şi senzaţie de  ameţeală.

Migrena fara aura incepe progresiv fara nici un fel de simptom caracteristic de avertizare. Cu cateva ore inainte de migrena se poate simti o stare de buna dispozitie, energie, sete, pofta de dulciuri, ameteala, iritabilitate sau depresie. Acestea se consideră frecvent simptome premonitorii. De obicei, migrena atinge maximum de intensitate in cateva minute sau mai mult. 

Simptome migrena comuna:

- oboseala 
- sete 
- cascat 
- depresie 
- iritabilitate 
- anxietate 
Acest tip de migrena apare de obicei pe o parte a capului. 

Migrena clasica are 4 stadii:
- prodromul 
- aura 
- cefaleea 
- postcefaleea 

Simptome:

 Cele mai frecvente manifestari de insotire:
- Greata
- Varsaturi
- Ameteli
- Fotofobie (sensibilitate la lumina puternica)
- Sensibilitatea scalpului

 Alte manifestari frecvente:
- Diaree
- Tulburari vizuale
- Parestezii
- Vertij 
- Alterari ale starii de constienta

- congestia nazala 
- frisoane 
- transpiratii 
- anxietate
- sensibilitate la atingerea scalpului 
- senzatia de maini si picioare reci 

Cauze:

Eliberarea serotoninei, care provoaca migrena, poate fi declansata de unii factori: 
- factori de stres (- depresia, socul, modificari in rutina zilnica, excitarea, furia) 
- factori alimentari (ciocolata, branza,  vinul rosu, mancaruri prajite)
- factori senzoriali 

-Calatoriile

-Ciclul menstrual

 Alte tipuri rare de migrene sunt: 
-
Migrena hemiplegica - se caracterizeaza prin slabicune musculara sau paralizie partiala, care dureaza mai putin de 1 ora. 
- Migrena oftalmologica - implica tulburari oculare temporare, cum ar fi caderea pleoapei si modificari la nivelul pupilei, care pot dura de la cateva zile pana la saptamani. 
-
Migrena arterei bazilare - care implica spasmul neurologic care dureaza aproximativ 6-8 ore. 
-
Statusul de migrena -  atac migrenos sever, care dureaza mai mult de 24 de ore. 

Cauze naturale. Pe parcursul a multor milioane de ani, organismul nostru s-a obisnuit cu aer proaspat, alimente naturale si miscare zilnica regulata. In ultima perioada, stilul nostru de viata s-a schimbat in mod drastic. Ocupatiile actuale sedentare si stationare, utilizarea mijloacelor de transport, mediul poluant, consumul substantelor nocive, radiatiile electrice, ultravioletele si altele, dauneaza mult vitalitatii si starii noastre de sanatate. Deoarece Pamantul nu mai este cel de odinioara si stilul nostru de viata nu mai este natural. In ultimii 100 de ani poluarea mediului a crescut de mai multe sute de ori, ceea ce influenteaza direct starea sanatatii noastre. Elementele esentiale ale organismului nostru sunt substante minerale si oligolelemente. Poluarea solului, apei si aerului a daunat atat de mult compozitiei substantelor minerale, incat in zilele noastre nu se mai regasesc in natura la fel cum erau in urma cu un secol.

Tratament naturist

Astazi in lume exista deja numeroase suplimente nutritive exceptionale. Pe parcursul utilizarii produselor de calitate, sute de mii de oameni relateaza despre ameliorarea bolilor sau despre vindecari spectaculoase.

Produse recomandate ca adjuvant in tratamentul Migrenelor:

Trace Minerals 84M - 20 picaturi de 2 ori pe zi

Ulei Crystal - 3-4 aplicari locale pe zi

 Trace Minerals 84M 100 ml

Trace Minerals 84M100/300 mlTrace Minerals 84M complex na ...
Mai multe detalii ...

Puncte Bonus: 12
84 Ron

Buc


Ulei Crystal 10 ml

Are o influenţă benefică asupra vaselor capilare, muşchilor, oaselor şi articulaţiilor. Are o acţiune antispastică, antialgică, de relaxare dar şi de revigorare a organismul ...
Mai multe detalii ...

Puncte Bonus: 3.7
61 Ron

Buc

1promo flavin 7