flavin-7

Cosul meu (0 produse - 0 RON)  
Daca va place acest site votati-ne pe google.

PNEUMONIE

Pneumonia reprezinta inflamatia plamanilor adesea provocata de o infectie cu o bacterie sau un virus. Pneumonia, denumita populara aprindere de plamâni, poate avea forma acuta sau cronic si se manifesta prin inflamatia cailor pulmonare sau a tesutului pulmonar.

Pneumonia poate fi:

-virala

- bacteriana

-micotica

- toxica (prin inhalare de substante toxice)

-imunologica.

Simptomele pneumoniei cauzate de bacterii au un debut brusc la persoanele sanatoase cu varsta sub 65 de ani. Debutul este in timpul sau urmeaza unei infectii respiratorii superioare, cum ar fi gripa sau guturaiul si poate include : 
- tusea, adesea cu productie de mucus (sputa) provenit din plamani. Sputa poate avea culoare ruginie sau verde sau cu striuri sangvinolente (contine mici cantitati de sange); 
-febra, care este mai putin frecventa la batrani; 
- frisoane; 
- dureri de perete toracic (dureri la nivelul pieptului) care se accentueaza dupa tuse si inspiratie; 
- respiratie superficiala, accelerata (tahipnee) si senzatia de respiratie scurta; 
-tahicardie (accelerarea batailor inimii); 
-fatigabilitate sau slabiciune.

Pneumoniile virale reprezinta un proces inflamator acut la nivelul interstitiului pulmonar, asociat sau nu cu alveolita şi care se caracterizeaza prin discordanta dintre lipsa  semnelor clinice pulmonare (examen fizic pulmonar sarac  sau normal) si gravitatea sindromului functional respirator. Pneumoniile virale sunt determinate de o serie de virusuri, jumatate dintre cazurile de pneumonie fiind de origine virala. Incidenta pneumoniilor virale variaza dupa raspandirea regionala a virusurilor, dupa varsta si aglomeratiile umane. Cei mai afectati sunt copiii si tinerii din colectivitati, unde 30-50% din pneumonii sunt de etiologie virala. Pneumoniile virale apar sporadic, in focare familiale sau in epidemii extinse. 

Etiologie:

Virusurile reprezinta cea mai importata cauza de pneumonie la copil, in special la copiii sub 5 ani:

Tropismul pulmonar al altor virusuri:

- rinovirusuri

- coronavirusuri

- enterovirusuri,

-virusul rujeolei

- virusul varicelei

Actiunea virusului asupra mucoasei determina distrugerea epiteliului ciliat de la nivelul cailor respiratorii inferioare şi infiltrat inflamator (mononucleare) in interstitiu si alveole. Edemul inflamator, hipersecretie de mucus şi necroza celulara de la nivelul bronhiilor mici şi bronşiolelorduc la obstructia lumenului:

Suprainfectia bacteriana:

Tablou clinic

Debutul poate fi:

Semne legate de varsta:

-stare generala modificata

-tuse

-dispnee cu tahipnee (peste 40 resp/min)

-batai ale aripilor nasului

-tiraj suprasternal şi intercostal inferior.

copilul mare:

-cefalee, mialgii

-tuse uscata persistenta, apoi productiva

-durere toracica

Pneumonia bacteriana

Pneumonia bacteriana este o boala acuta a aparatului respirator, caracterizata printr-o inflamatie exsudativa intraalveolara, evidentiabila atat radiologic, cat si prin semne stetacustice (raluri crepidante, suflu tubar) si functionale (dispnee, tuse, expectoratie). Germenul implicat cel mai frecvent in pneumonia bacteriana este pneumococul (pneumonia pneumococica). De asemenea, pneumonii bacteriene mai pot da stafilococul, streptococul hemolitic, Klebsiella pneumoniae, bacilul piocianic, bacilul coli.

Simptome:

-frison foarte puternic care dureaza aproximativ o jumatate de ora

- varsaturi

- cresterea temperaturii (39-40 grade)

-stare de oboseala insotita de guturai

-junghi toracic (atribuit cointeresarii pleurale), care consta intr-o durere vie in zona submamelonara, agravata de miscarile respiratorii.

-dureri abdominale

-tuse seaca, chinuitoare

-respiratie superficiala si rapida

-piele si mucoase de culoare cianotica ca semn tardiv al formelor grave de pneumonie

- anxietate

- insomnie

- delir (destul de frecvent)

- convulsii (la copii)

Bronhopnemonia este caracterizata printr-o infectie mai mult sau mai putin intinsa a bronsiolelor, alveolelor pulmonare si/sau a interstitiului pulmonar. Bronhopneumonia, cel mai curent numita congestie pulmonara, este una dintre afectiunile extrem de frecvente. Ea se produce cel mai des la copiii mici si la persoanele in varsta sau debilitati fiziologic. Originea unei bronhopneumonii este infectioasa, bacteriana (pneumococ, streptococ), virala (rujeola) si uneori micologica (aspergillus). 

Cauze naturale. Pe parcursul a multor milioane de ani, organismul nostru s-a obisnuit cu aer proaspat, alimente naturale si miscare zilnica regulata. In ultima perioada, stilul nostru de viata s-a schimbat in mod drastic. Ocupatiile actuale sedentare si stationare, utilizarea mijloacelor de transport, mediul poluant, consumul substantelor nocive, radiatiile electrice, ultravioletele si altele, dauneaza mult vitalitatii si starii noastre de sanatate. Deoarece Pamantul nu mai este cel de odinioara si stilul nostru de viata nu mai este natural. In ultimii 100 de ani poluarea mediului a crescut de mai multe sute de ori, ceea ce influenteaza direct starea sanatatii noastre. Elementele esentiale ale organismului nostru sunt substante minerale si oligolelemente. Poluarea solului, apei si aerului a daunat atat de mult compozitiei substantelor minerale, incat in zilele noastre nu se mai regasesc in natura la fel cum erau in urma cu un secol.

Tratament naturist

Astazi in lume exista deja numeroase suplimente nutritive exceptionale. Pe parcursul utilizarii produselor de calitate, sute de mii de oameni relateaza despre ameliorarea bolilor sau despre vindecari spectaculoase.

Produse recomandate ca adjuvant in tratamentul pneumoniei:

Argint coloidal Nano Silver - 20-50 ml pe zi in 2 prize, inainte de masa

 Crystal Silver 500 ml

Crystal Silver Natur Power500 mlCrystal Silver Natur Power inl ...
Mai multe detalii ...

Puncte Bonus: 9
76 Ron

Buc


Cordyceps Sinensis - Ciuperca Larva Chinezeasca 100 capsule

Cordyceps Sinensis 100 capsuleCordyceps Sinensis cunoscut ...
Mai multe detalii ...

Puncte Bonus: 28
169 Ron

Buc

1promo flavin 7