flavin-7

Cosul meu (0 produse - 0 RON)  
Daca va place acest site votati-ne pe google.

DURERI MENSTRUALE

Dismenoreea reprezinta durerea din timpul menstruatiei, localizata in abdomenul inferior. La unele femei, durerile menstruale sunt usoare, in schimb la altele sunt severe si impiedica activitatile zilnice timp de mai multe zile pe luna. Dismenoreea afecteaza aproximativ 50 % dintre femeile de varsta reproductiva, insa apare mai frecvent la cele cu varsta cuprinsa intre 15 si 25 ani. Dismenoreea este a doua dereglare menstruala majora. Un studiu national efectuat in randul femeilor de la 15 pana la 25 de ani a aratat ca 70% dintre ele nu stiau ce este dismenoreea, desi 82% sufera de dureri menstruale, iar 97% se trateaza cu medicamente. Dismenoreea poate fi insotita de scurgeri abundente sau dimpotriva. In cele mai multe cazuri scurgerea este redusa cantitativ. Aceasta dereglare nu afecteaza una sau doua menstruatii. Daca are loc, de obicei devine caracteristica principala pentru intreaga viata menstruala. Durerea poate fi moderata si poate dura pentru cateva ore. In aceste cazuri, durerea este de obicei ameliorata de unele scurgeri. În alte cazuri, durerea poate fi puternica si poate lua forma unor colici menstruale pentru mai multe zile. Atunci scurgerea este foarte redusa.

Dismenoreea este de două tipuri:

- primară

- secundară.

Dismenoreea primară apare, de obicei, la femeile tinere şi este cauzată de secreţia intrauterină a unor substanţe numite prostaglandine. O anomalie a contractilitatii uterului cauzata de un deficit de vascularizatie a acestui organ si unui exces de prostaglandine. In timpul menstruatiei, uterul se contracta pentru a elimina mucoasa uterina. Prostaglandinele - sunt cele care declanseaza contractiile muschilor uterini. Prostaglandinele sunt substante care joaca rolul de mediator in activitatea celulelor si in cursul a numeroase procese precum contractia uterului, secretiile gastrice, circulatia sangvina cerebrala sau motilitatea tubului digestiv. Actiunea lor vasculara este in primul rand de vasoconstrictie (antreneaza diminuarea calibrului vaselor sangvine).

Factori de risc :

- antecedente familiare de dismenoree

- menarha aparuta inainte de 13 ani

- nivelul sociocultural, economic

- originea etnica

Dismenoreea secundara poate fi provocată de anomalii congenitale, infecţii pelvine, endometrioză sau fibrom uterin. Cele mai frecvente cauze ale dismenoreei secundare sunt:

-      endometrioza

-      adenomioza

-      purtarea steriletului (dispozitiv intrauterin,DIU)

 Factorii de risc

-varsta mai mica de 20 ani

-debutul precoce al pubertatii (sub 11 ani)

-fluxul menstrual abundent (menoragie)

- depresie sau anxietate

- regimurile de slabire (la femeile cu varste intre 14 si 20 ani)

-nuliparitatea (lipsa sarcinilor)

- fumatul

 Simptome:

- crampe puternice

-dureri de spate

- dureri de sani

- tulburări digestive (balonari, greaţa, varsaturi)

- ameţeli

- nervozitate

- astenie

-senzaţie de lesin.

 Dismenoreea poate avea 5 forme:

1. Dismenoreea nevralgica - este intalnita la persoanele cu temperament nervos si este considerata a fi un simptom al unui uter iritabil. Principalele simptome ale dismenoreei nevralgice sunt senzatiile de balonare si greutate, senzatiile de apasare simtite in vulva, perineu, rect si coccis, tendinta de a urina frecvent, balonarea în zona hipogastrica, durerea de spate, care coboara în memebrele inferioare, în solduri, în zona hipogastrica si iliaca. In timpul ciclului, aceste simptome de durere si disconfort se agraveaza si devin deseori intense. Persoanele predispuse la nevralgii, care sufera de nevralgii ale altor parti sau organe, sunt predispuse la aceasta afectiune. Poate fi rezultatul unui libertinaj sexual excesiv sau abuz în masturbare sau onanism.

2. Dismenoreea congestiva se intalneste in randul femeilor cu predispozitie spre supraponderalitate, cu temperament sangvinic. Atat femeile necasatorite, cat si cele care au nascut sunt predispuse la acest tip de dismenoree.

Cauze

- consecinta a emotiilor puternice sau depresiilor

- expunerea la frig si umezeala

-ca rezultat a prolapsului  uterin, a involutiei uterului dupa travaliu, tumori, fibroame uterine sau hiperplasie areolara a uterului.

3. Dismenoreea inflamatorie determina durere in timpul perioadei intermenstruale. Existenta inflamatiilor trebuie detectata pentru a putea fi dat un diagnostic corect.

4. Dismenoreea membranoasa poate fi o complicatie a dismenoreei simple si se regaseste la persoanele cu o constitutie specifica. Poate aparea impreuna cu dismenoreea nevralgica sau cea de tip congestiv. In acest caz, in timpul ciclului menstrual, are loc eliminarea mucoasei hipertrofice a uterului. Se intampla foarte rar si sunt foarte dureroase.

5. Dismenoreea cu forme obstructive sau mecanice este cauzata de unele obstructii mecanice ale cervix-ului, ale colului uterin sau ale oricarei parti a canalului cervical care duc la închiderea partiala sau ingustare. Aceasta îngustare a canalului provoaca în cazul acestei dereglari, menstruatii dureroase. În mod inevitabil apar dureri violente si contractii în perioada în care a inceput scurgerea si continua de câteva ore sau zile.

Cauze naturale. Pe parcursul a multor milioane de ani, organismul nostru s-a obisnuit cu aer proaspat, alimente naturale si miscare zilnica regulata. In ultima perioada, stilul nostru de viata s-a schimbat in mod drastic. Ocupatiile actuale sedentare si stationare, utilizarea mijloacelor de transport, mediul poluant, consumul substantelor nocive, radiatiile electrice, ultravioletele si altele, dauneaza mult vitalitatii si starii noastre de sanatate. Deoarece Pamantul nu mai este cel de odinioara si stilul nostru de viata nu mai este natural. In ultimii 100 de ani poluarea mediului a crescut de mai multe sute de ori, ceea ce influenteaza direct starea sanatatii noastre. Elementele esentiale ale organismului nostru sunt substante minerale si oligolelemente. Poluarea solului, apei si aerului a daunat atat de mult compozitiei substantelor minerale, incat in zilele noastre nu se mai regasesc in natura la fel cum erau in urma cu un secol.

Tratament naturist

Astazi in lume exista deja numeroase suplimente nutritive exceptionale. Pe parcursul utilizarii produselor de calitate, sute de mii de oameni relateaza despre ameliorarea bolilor sau despre vindecari spectaculoase.

Produse recomandate ca adjuvant in tratamentul durerilor menstruale:

Flavin 7 Sirop - 20 ml pe zi in 2 prize, inainte de masa

Flavin Hidrogen - 50-100 ml pe zi in 2 prize, inainte de masa

Medicannabis ulei - 2 ml de 2 ori pe zi

Medicannabis capsule - 1-2 capsule pe zi

Trace Minerals - 20 picaturi de 2 ori pe zi

Ulei Crystal - 3-4 aplicari pe zi

 Puncte Bonus: 33
188 Ron

Buc


Medicannabis ulei 200 ml

Medicannabis ulei - Canbis Sativa200 mlCanabis Sativa - s ...
Mai multe detalii ...

Puncte Bonus: 21
119 Ron

Buc


Trace Minerals 84M 100 ml

Trace Minerals 84M100/300 mlTrace Minerals 84M complex na ...
Mai multe detalii ...

Puncte Bonus: 11
61 Ron

Buc


Ulei Crystal 10 ml

Are o influenţă benefică asupra vaselor capilare, muşchilor, oaselor şi articulaţiilor. Are o acţiune antispastică, antialgică, de relaxare dar şi de revigorare a organismul ...
Mai multe detalii ...

Puncte Bonus: 3.7
23 Ron

Buc

1promo flavin 7