flavin-7

Cosul meu (0 produse - 0 RON)  




Daca va place acest site votati-ne pe google.

FIBROZA PULMONARA

Fibroza pulmonara se caracterizeazaprintr-o modificare ireversibila a structurii parenchimului pulmonar, care se sclerozeaza din cauza producerii in exces de tesut conjunctiv. Fibroza pulmonara apare in faza terminala a diferitelor patologii ale plamanilor si, in principal, se manifesta prin dispnee progresiva. Fibroza pulmonara este cunoscuta si sub numele de boala pulmonara intestitiala. Plamanii pacientului cu fibroza pulmonara sunt rigizi din cauza cicatrizarii, a fibrozarii tesuturilor pulmonare dintre sacii de aer (intestitiu). Tesutul cicatrizat se afla in imposibilitate de a transporta oxigenul. Cicatrizarea tesutului pulmonar influenteaza negativ capacitatea expansiva a plamanilor si volumele de gaz implicate in respiratie, cu perturbarea schimbului gazos si a ventilatiei. Afectarea consecutiva a circulatiei  pulmonare deterioreaza, cu timpul, functia cardiaca. Fibroza pulmonara reprezinta stadiul terminal a peste 200 de patologii pulmonare interstitiale - procese inflamatorii cronice ale tesutului pulmonar. In aceasta categorie intra atat afectiunile primare ale plamanilor, cat si deficientele multiorganice cu implicare pulmonara.

Fibrozele pulmonare sunt clasificate astfel:

-fibroze pulmonare idiopatice;

-fibroze pulmonare produse de defecte alveolare difuze;

-fibroze pulmonare produse de boli sistemice (colagenoze);

Simptome:

- tuse uscata;

- dispnee (respiratie scurta);

- stare de oboseala;

- scaderea in greutatate fara motiv;

- dureri musculare si articulare.

Factori de risc:

- varsta

- sexul - barbatii sunt mai predispusi de a manifesta fibroza pulmonara, decat femeile.

- toxinele - persoanele care lucreaza in industria miniera, agricultura sau constructii prezinta un risc crescut de a dezvolta fibroza pulmonara

- radiatiile si chimioterapia - tratamentul cu radiatii in zona toracelui sau utilizarea unor medicamente in chimoterapie sporesc riscul aparitiei fibrozei pulmonare

- refluxul acid apare atunci cand acizii din stomac fac calea inversa, in sus, spre esofag. Boala de reflux gastroesofagian joaca un rol important in aparitia fibrozei pulmonare.

- infectiile pulmonare grave, cum ar fi tuberculoza si pneumonia pot provoca leziuni pulmonare permanente. Exista boli care afecteaza tesuturile la nivelul intregului organism, nu doar ale plamanilor, cum sunt: lupusul eritematos sistemic, artrita reumatoida,dermatomiozita, poliomielita, sindromul Sjogren si sarcoidoza. In cazuri rare, sclerodermia este asociata cu o forma deosebit de grava de fibroza pulmonara. 


a) Fibroze pulmonare idiopatice

Desi cauzele fibrozei pulmonare idiopatice nu sunt cunoscute, cercetatorii au descoperit anumitii factori care cresc riscul dezvoltarii acestei boli:

- Fumatul.  Afectiunea apare cu predispozitie in randul fumatorilor si persoanelor care au renuntat la acest viciu. 

- Factorii genetici. O forma grava de fibroza pulmonara idiopatica a fost identificata in cadrul anumitor familii.

- Virusurile.  Mai multe persoane au raportat simptome ale fibrozei pulmonare dupa o infectie virala, mai ales daca a fost cauzata de un virus herpetic, precum Epstein-Barr (provoaca mononucleoza)

 b) Fibroze pulmonare produse de defecte alveolare difuze

Fibroza pulmonara poate fi determinata si de un defect alveolar difuz. Alveolele pulmonare sunt cele mai mici unitati functionale la nivelul carora se desfasoara schimbul gazos, prin intermediul unei membrane foarte subtiri.

Ele pot fi deteriorate prin actiunea urmatorilor factori:

-reactii alergice: pneumonia fermierului;

-agenti patogeni: bacterii sau virusi;

-aburi si gaze otravitoare;

-pulberi anorganice, cum ar fi cristalele de quarz (silicoza) sau fibre de azbest (azbestoza).

-citostatice, chemoterapie, de obicei medicamente folosite in tratamentul neoplaziilor;

-stop cardiac

 -ionizari;

-uremie (acumularea de substante toxice in sange in caz de insuficienta renala);

 c) Fibroze pulmonare produse de boli sistemice (colagenoze)

Bolile sistemice si colagenozele sunt caracterizate de modificari ale productiei de colagen care apar in principiu in tot organismul. Cel mai des sunt afectate tesuturile cu un continut ridicat de colagen: pielea, musculatura sau articulatiile. Boala se poate extinde la nivelul tesutului pulmonar. In cazul lupusului eritematos sistemic, riscul de fibroza pulmonara este de 60%, iar in cazul sclerodermiei, de 50%. Alte colagenoze, care duc insa mai rar la fibroza pulmonara, sunt sindromul Sharp, sindromul Sjoegren sau artrita reumatoida.

Complicatii:

Cazurile grave de fibroza pulmonara pot conduce la insuficienta respiratorie , urmata de moarte prin asfixiere. Fibroza pulmonara idiopatica, de exemplu, are un prognostic negativ, intrucat evolueaza fatal in cativa ani si nu raspunde la medicatie. Speranta medie de viata dupa diagnosticarea fibrozei pulmonare este de aproximativ 5 ani. Exista si cazuri cu evolutie marcata, cand bolnavii supravietuiesc cel mult un an sau, dimpotriva, cazuri in care speranta de viata nu este deloc limitata.

Daca nu este tratata la timp, fibroza se asociaza cu cianoza vizibila, din cauza aportului insuficient de oxigen.  Hipoxia cronica se manifesta prin degete de tobosar (bombate) si unghii in forma de sticla de ceasornic. Cresterea presiunii pulmonare duce la  insuficienta cardiaca dreapta (cor pulmonale), cand forta de pompare a inimii trebuie sa invinga presiunea crescuta a sangelui la nivel pulmonar.

Cauze naturale. Pe parcursul a multor milioane de ani, organismul nostru s-a obisnuit cu aer proaspat, alimente naturale si miscare zilnica regulata. In ultima perioada, stilul nostru de viata s-a schimbat in mod drastic. Ocupatiile actuale sedentare si stationare, utilizarea mijloacelor de transport, mediul poluant, consumul substantelor nocive, radiatiile electrice, ultravioletele si altele, dauneaza mult vitalitatii si starii noastre de sanatate. Deoarece Pamantul nu mai este cel de odinioara si stilul nostru de viata nu mai este natural. In ultimii 100 de ani poluarea mediului a crescut de mai multe sute de ori, ceea ce influenteaza direct starea sanatatii noastre. Elementele esentiale ale organismului nostru sunt substante minerale si oligolelemente. Poluarea solului, apei si aerului a daunat atat de mult compozitiei substantelor minerale, incat in zilele noastre nu se mai regasesc in natura la fel cum erau in urma cu un secol.

Tratament naturist

Astazi in lume exista deja numeroase suplimente nutritive exceptionale. Pe parcursul utilizarii produselor de calitate, sute de mii de oameni relateaza despre ameliorarea bolilor sau despre vindecari spectaculoase.

Produse recomandate ca adjuvant in tratamentul fibrozei pulmonare:

Olimpiq StemXCell 50% sau Olimpiq StemXCell 175% - 1+1 capsule pe zi

Flavin 7 Sirop - 20 ml pe zi in 2 prize, inainte de masa

Flavin Hidrogen - 50-100 ml pe zi in 2 prize, inainte de masa

Germeni de varza creata - 3 capsule pe zi

Germeni de hrenita - 3 capsule pe zi

 

 



Puncte Bonus: 33
188 Ron

Buc


Olimpiq Jubileum SXC 250% 120/120
Transport Gratuit

Olimpiq Jubileum SXC 250% 120/120Olimpiq Jubileum SXC 250% 120/120- Remediu natural de multiplicare si protejare a celulelor stem din ...
Mai multe detalii ...

Puncte Bonus: 146
869  695 Ron

Buc


Olimpiq SXC CC Jubileum 250%
Transport Gratuit

Olimpiq SXC CC Jubileum 250% 60/30 capsule  Intr-o ora putem avea cu 250% mai multe celule stem in organism ...
Mai multe detalii ...

Puncte Bonus: 102
594  475 Ron

Buc


Olimpiq Jubileum SXC 200% - 60/60 cps

Olimpiq Jubileum SXC 200% - 60/60 capsuleOlimpiq Jubileum SXC 200% - 30/30 capsule - administrare 1 lun ...
Mai multe detalii ...

Puncte Bonus: 82
494  395 Ron

Buc


Olimpiq SXC Jubileum 200% 30/30 cps

Olimpiq SXC Jubileum 200% 30/30 cpsPachet Olimpiq SXC Jubileum 200% 30/30 cps - administrare 1 lunaPachet Olimpiq SXC Jubileum 20 ...
Mai multe detalii ...

Puncte Bonus: 44
269  215 Ron

Buc


Germeni de Varza creata 250 capsule

Varza de Bruxelles este considerata o minunata inovatie a horticultorilor danezi. Efectele sale se manifesta la nivelul pancreasului prin ameliorarea procesului de sinteza a insulinei. Utilizarea sa in diabetul ...
Mai multe detalii ...

Puncte Bonus: 20
125 Ron

Buc


Germeni de Varza creata 100 capsule

Germenii de varza creata100 capsule250 capsuleGermenii de va ...
Mai multe detalii ...

Puncte Bonus: 10.5
59 Ron

Buc


Germeni de Hrenita (Creson) 250 capsule

Cresonul este o planta originara din teritoriul Iranului de azi. Ca planta medicinala valoroasa, cresonul a fost cunoscut si utilizat in China inca din anul 1500 a Chr. Are un continut ridicat in sulf, respectiv ...
Mai multe detalii ...

Puncte Bonus: 20
126 Ron

Buc


Germeni de Hrenita (Creson) 100 capsule

Germeni de Hrenita - Creson100 capsule250 capsuleDin punct de vedere ...
Mai multe detalii ...

Puncte Bonus: 11.5
65 Ron

Buc


Cordyceps Sinensis - Ciuperca Larva Chinezeasca 30 capsule

Cordyceps Sinensis - 30 capsuleCordyceps Sinensis este cu ...
Mai multe detalii ...

Puncte Bonus: 10
58 Ron

Buc


Cordyceps Sinensis - Ciuperca Larva Chinezeasca 100 capsule

Cordyceps Sinensis 100 capsuleCordyceps Sinensis cunoscut ...
Mai multe detalii ...

Puncte Bonus: 28
169 Ron

Buc

1



promo flavin 7