flavin-7

Cosul meu (0 produse - 0 RON)  
Daca va place acest site votati-ne pe google.

INTEPATURI DE INSECTE

Pentru multi dintre noi, intepatura unei albine sau a unei viespi inseamna o iritatie temporara. Aceasta zona se poate umfla si deveni pruriginoasa sau dureroasa pentru mai multe ore, dar dupa aceea isi revine. La 1-2% dintre oameni asemenea intepaturi de insecte pot genera simptome grave, ei fiind foarte sensibili la anumite veninuri de insecte, mai ales la cele de albine, viespi sau de furnici rosii. Apare un raspuns al anticorpilor imunoglobulinici, cu eliberare de histamina. Cele mai periculoase sunt leziunile produse de  paianjeni, albine si viespi si dintre toate cele situate la nivelul capului, gatului, pe traiectul venelor sau la nivelul buzelor, toate acestea favorizand o absorbtie crescuta a produsilor toxici ai artropodelor in circulatia sistemica. Exista insecte care transmit boli foarte grave. Actualmente, muscaturile de capusa sunt extrem de periculoase, intrucat pot raspandi boli care pot cauza in cativa ani decesul persoanelor in cauza, transmitand Borellioza (boala Lyme). Intepaturile de insecte determina, printr-un mecanism toxic sau alergic, manifestari inflamatorii (tumefactie, roseata, caldura, durere), prurit localizat sau generalizat, urticarie, edem Quincke, reactii anafilactice iar in cazul mai multor intepaturi, bolnavul prezinta tulburari respiratorii, varsaturi, tremuraturi, accelerarea pulsului. Cele mai frecvente intepaturi de insecte la noi sunt cele de albine, viespi, bondari, tantari, pureci, furnici, paianjeni, tauni, capuse, iar la persoanele alergice daca nu se intervine de urgenta, intepaturile pot determina edem glotic, soc anafilactic si moartea. Intepaturile insectelor determina, mai frecvent, reactii locale si doar in cazuri rare reactii severe sau chiar fatale,din cauza alergiei la veninul acestora. Reactia alergica este produsa de proteinele salivare si este mai putin dureroasa insa produce prurit intens.

Tipuri de reactie:

- reactii locale

- reactie anafilactica

- reactii urticariene

- angioedem (dungi late pe suprafaţa pielii, mai ales în jurul ochilor şi buzelor, dar şi pe mâini şi picioare, precum şi în gât. )

Reactia locala normala se manifesta prin durere, eritem (inrosirea pielii) si tumefiere (umflarea regiunii). De obicei, dureaza 1-2 zile. Uneori, tumefierea se extinde la intreg membrul intepat sau la o mare parte a fetei sau pleoapelor. In aceste cazuri umflatura poate persista chiar si o saptamana. Daca persoana este intepata din nou, reactiile locale reapar si ele. In unele cazuri, la reintepare, poate sa apara reactia anafilactica.

Reactia anafilactica este o reactie serioasa la intepaturile de insecte si de obicei apare in primele 15 minute de la intepare. Anafilaxia poate sa apara la orice vârsta si poate sa puna in pericol viata persoanei respective. Reactia anafilactica se manifesta prin:

- prurit generalizat (mancarime)

- urticarie

- roseata

- angioedem (uneori cu edem al cailor respiratorii superioare)

- bronhospasm

- hipotensiune arteriala (poate sa apara fara urticarie sau angioedem)

- tahiaritmii

- colaps circulator

Riscul de a face din nou reactie anafilactica la reintepare, este foarte mare la persoanele care au avut o reactie anafilactica anterioara (30-70%).

Reactiile toxice apar la persoanele cu intepaturi simultane multiple si pot fi fatale. Pacientul trebuie testati alergologic deoarece poate face reactie anafilactica la reintepare.

Tratament naturist

Astazi in lume exista deja numeroase suplimente nutritive exceptionale. Pe parcursul utilizarii produselor de calitate, sute de mii de oameni relateaza despre ameliorarea bolilor sau despre vindecari spectaculoase.

Produse recomandate ca adjuvant in tratamentul intepaturilor de insecte:

PVG Ganoderma Lucidum - 1-2 capsule pe zi

Argint coloidal Nano Silver - 20-50 ml pe zi in 2 prize, inainte de masa si aplicari locale

Crema cu Calciu - 2-3 aplicari pe zi

 Crystal Silver 500 ml

Crystal Silver Natur Power500 mlCrystal Silver Natur Power inl ...
Mai multe detalii ...

Puncte Bonus: 9
54 Ron

Buc


Pvg Ganoderma Lucidum 250 capsule

PVG GANODERMA LUCIDUM Omenirea cuno ...
Mai multe detalii ...

Puncte Bonus: 37
210 Ron

Buc


Pvg Ganoderma Lucidum 100 capsule

PVG Ganoderma Lucidum100 capsulePVG Ganoderma Lucidum, una dintre cele mai cunoscute si eficiente ...
Mai multe detalii ...

Puncte Bonus: 16
91 Ron

Buc


Crema cu Calciu 127 ml

Recomandată pentru tratamentul înţepăturilor de insecte şi în scopul întreţinerii unghiilor. Unghiile friabile, striaţiunile şi pigmentarea albă a unghiilor ...
Mai multe detalii ...

Puncte Bonus: 4.1
26 Ron

Buc

1promo flavin 7