flavin-7

Cosul meu (0 produse - 0 RON)  
Daca va place acest site votati-ne pe google.

TROMBOZA

Tromboza venoasa sau flebotromboza este o afectiune cauzata de producerea unui tromb intr-o vena. De obicei, este afectata o vena a membrelor, a bazinului sau a venelor cave. Cel mai frecvent se produce la nivelul membrelor inferioare. Venele sunt obstruate complet sau partial. Trombii se pot forma fie la nivelul venelor superficiale sau la nivelul venelor profunde. Trombii de la nivelul venelor superficiale cauzeaza rareori probleme, pe cand cei de la nivelul venelor profunde necesita evaluare medicala imediata.  Trombii de la nivelul venelor profunde se pot mari in dimensiuni, pot circula in torentul sangiun pana la nivelul plamanilor, determinand embolism pulmonar ce poate ameninta viata. Tromboza membrelor inferioare este cea mai comuna tromboza venoasa profunda cu o prevalenta de 1 la 1000 de persoane. Reprezinta sursa cea mai frecventa de emboli pulmonari cu o mortalitate de 25. 000 pe an. 

Exista patru tipuri principale de tromboze venoase:

- Tromboze venoase ale venelor superficiale a membrului superior - sunt denumite si tromboflebite superficiale ale membrului superior fiind determinate in special de tratamentele intravenoase efectuate fie prin punctie directa, fie prin montarea unor catetere venoase periferice (branule, flexule). Manifestarea clinica este reprezentata de aparitia unui cordon inflamator pe traiectul unei vene (roseata si durere la acest nivel).

- Tromboze venoase ale axului venos profund a membrului superior (vene brahiale, axilara, subclavie, trunchi brahiocefalic venos) - sunt, de cele mai multe ori, un neoplasm cu localizare toracica, dar pot fi determinate si de prezenta indelungata a unor catetere venoase centrale folosite pentru injectarea directa a unor substante in sistemul venos central. Caracteristica clinica este reprezentata de marirea diametrului membrului superior implicat asociat sau nu cu o senzatie de tensiune sau durere si coloratie violacee.

- Tromboze ale sistemului venos superficial a membrului inferior - Apare, in general, in contextul prezentei varicelor hidrostatice sau in urma unor traumatisme. Riscul de aparitie a unor complicatii importante precum trombembolismul pulmonar este redus in acest caz, insa neglijata, aceasta patologie se poate extinde la nivelul sistemului venos profund, situatie in care complicatiile vitale fiind foarte probabile. Semnele clinice in cazul tromboflebitei superficiale sunt: cordon dureros, uneori rosiatic situat la nivelul unei varice preexistente sau pe traiectul unei vene superficiale de la nivelul membrului inferior.

- Tromboze ale sistemului venos profund a membrului inferior - reprezinta o afectiune importanta, cu risc vital. In acest caz tromboza venoasa poate fi situata in sistemul venos profund al gambei, coapsei, sau in venele iliace sau sistemul cav inferior. Exista un risc destul de mare de desprindere unui tromb de la acest nivel, care ulterior va ajunge in plamani. Tromboza venoasa profunda apare in special dupa imobilizari prelungite la pat (interventii chirurgicale ortopedice, alte situatii) atat la tineri, cat si la varstnici.

Cauze:

- flux sanguin lent. Dupa unele procedee chirurgicale sau dupa o perioada de inactivitate (de exemplu dupa clinostattism prelungit, de exemplu in zborurile cu avionul) fluxul sanguin la nivelul venelor membrelor inferioare este incetinit si astfel este favorizata formarea trombilor 

- lezarea vaselor de sange. Vasele de sange pot fi lezate prin anumite procedee chirurgicale sau prin traumatisme 

- modificari ale compozitiei sangelui. Cancerul sau anumite afectiuni ereditare pot cauza formarea trombilor mai repede decat de obicei.

Factori de risc:

primari: stari de hipercoagulabilitate - trombofilie

-deficit de antitrombina III (AT III)

-deficit de proteina C/S

-rezistenta la proteina C activata (APCR - activated protein C resistance)

-mutatia 20210A a protrombinei

-sindrom antifosfolipidic (anticorpi anticardiolipinici - aACL, anticorpi anti-ß2 microglobulina, lupus anticoagulant - LA)

-deficit de plasminogen

-deficit de factor XII

-exces de PAI-1 (plasmin activator inhibitor, inhibitor al activatorului plasminogenului)

-hiperhomocisteinemie

-disfibrinogenemii

secundari

-imobilizare prelungita: în chirurgia ortopedica (sold, micul bazin), la pacientii cu sechele neurologice sau politrumatizati

-sarcina

-interventii chirurgicale uro-genitale sau abdominale

-boli neoplazice (prin fenomene paraneoplazice - anomalii ale factorilor coagularii sau ale trombocitelor)

-insuficienta cardiaca (prin staza venoasa sistemica)

-sindromul nefrotic (pierderea cronica de albumina prin urina determina o crestere a sintezei hepatice de proteine, inclusiv factori de coagulare)

-traumatisme si fracturi (determina eliberarea unor cantitati mari de tromboplastina tisulara, cu declansarea consecutiva a coagularii)

-hipervâscozitate sangvina (prin hipercelularitate - policitemia vera, leucemii sau hiperproteinemie - mielom multiplu, macroglobulinemia Waldenstrom)

-obezitate

-tratament cu anticonceptionale orale (scade concentratia proteinei S), anticoagulate injectabile - heparina nefractionata (scade nivelele de AT III), anticoagulante orale - acenocumarol, warfarina (scade nivelele de proteina C si S) sau citostatice.

-zboruri lungi cu avionul

-insuficienta venoasa cronica (IVC)

Simptome

- cresterea temperaturii locale 
- edeme (marire de volum)

- eritem (inrosirea tegumentelor). 
- durere sau sensibilitate

-semnul Hommans: dorsoflexia plantei produce durere în molet

-dezvoltarea circulatiei venoase colaterale (prin devierea fluxului sangvin din sistemul profund în cel superficial)

Trombii de la nivelul venelor profunde din membrele inferioare sunt cauza cea mai frecventa de embolism pulmonar. 
Simptomele embolismului pulmonar sunt: 
- durere la nivelul toracelui ce se agraveaza in inspir 
- dispnee (respiratie scurta, insuficienta) instalata brusc 
- tahicardie 

- tuse cu striuri de sange

Cauze naturale. Pe parcursul a multor milioane de ani, organismul nostru s-a obisnuit cu aer proaspat, alimente naturale si miscare zilnica regulata. In ultima perioada, stilul nostru de viata s-a schimbat in mod drastic. Ocupatiile actuale sedentare si stationare, utilizarea mijloacelor de transport, mediul poluant, consumul substantelor nocive, radiatiile electrice, ultravioletele si altele, dauneaza mult vitalitatii si starii noastre de sanatate. Deoarece Pamantul nu mai este cel de odinioara si stilul nostru de viata nu mai este natural. In ultimii 100 de ani poluarea mediului a crescut de mai multe sute de ori, ceea ce influenteaza direct starea sanatatii noastre. Elementele esentiale ale organismului nostru sunt substante minerale si oligolelemente. Poluarea solului, apei si aerului a daunat atat de mult compozitiei substantelor minerale, incat in zilele noastre nu se mai regasesc in natura la fel cum erau in urma cu un secol.

Tratament naturist

Astazi in lume exista deja numeroase suplimente nutritive exceptionale. Pe parcursul utilizarii produselor de calitate, sute de mii de oameni relateaza despre ameliorarea bolilor sau despre vindecari spectaculoase.

Produse recomandate ca adjuvant in tratamentul trombozei:

Flavin 7 Sirop - 20 ml pe zi in 2 prize, inainte de masa

Flavin Hidrogen - 50-100 ml pe zi in 2 prize, inainte de masa

Flavin capsule - 2 capsule de 3 ori pe zi

Cardio Flavin - 2 capsule de 3 ori pe zi

PVG Ganoderma Lucidum - 1-2 capsule pe zi

Rezveratrol Forte - 1-2 capsule pe zi
Puncte Bonus: 33
188 Ron

Buc


Cardio Flavin 90 capsule

Cardio Flavin90 capsuleBolile de inima si cele ale sistemului cardiovascul ...
Mai multe detalii ...

Puncte Bonus: 22
126 Ron

Buc


Flavin 7 90 capsule

Flavin7 Plus 90 capsuleEste extractul unor fructe cu efecte fiziologice remarcabile, are un continut crescut de flavonoizi, polifenoli şi antioxidanti vegetali. Prin utilizarea sistemat ...
Mai multe detalii ...

Puncte Bonus: 18.3
106 Ron

Buc


Pvg Ganoderma Lucidum 250 capsule

PVG GANODERMA LUCIDUM Omenirea cuno ...
Mai multe detalii ...

Puncte Bonus: 37
210 Ron

Buc


Pvg Ganoderma Lucidum 100 capsule

PVG Ganoderma Lucidum100 capsulePVG Ganoderma Lucidum, una dintre cele mai cunoscute si eficiente ...
Mai multe detalii ...

Puncte Bonus: 16
91 Ron

Buc


Rezveratrol Forte 100 capsule

Rezveratrol Forte100 capsule Rezveratrolu ...
Mai multe detalii ...

Puncte Bonus: 23
134 Ron

Buc


Rezveratrol Forte 250 capsule

Rezveratrolul este un antibiotic vegetal, din grupa de substante numite fitoalexine, care se gaseste in coaja strugurelui rosu si in vinurile rosii. ...
Mai multe detalii ...

Puncte Bonus: 49.5
290  232 Ron

Buc


Cordyceps Sinensis - Ciuperca Larva Chinezeasca 30 capsule

Cordyceps Sinensis - 30 capsuleCordyceps Sinensis este cu ...
Mai multe detalii ...

Puncte Bonus: 10
58 Ron

Buc


Cordyceps Sinensis - Ciuperca Larva Chinezeasca 100 capsule

Cordyceps Sinensis 100 capsuleCordyceps Sinensis cunoscut ...
Mai multe detalii ...

Puncte Bonus: 28
169 Ron

Buc

1promo flavin 7